Teknofest 20-23 Eylül tarihleri arasında başlıyor! - Haberler - indir.com

Teknofest 20-23 Eylül tarihleri arasında başlıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-12 16:16:42
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Etkinlik

İstanbul havacılık, uzay ve teknoloji festivali, Teknofest 20 Eylül - 23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Bu etkinliğe farklı ülkelerden ünlü isimler katılacak. Festival boyunca birçok havacılık gösterileri bizlere eşlik edecek. Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji fuarı olan Teknofest İstanbul, Türkiye Teknoloji Takımı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleniyor.

Teknofest'te birçok gösteri bulunacak

Türkiye'nin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarının yanında havacılık gösterileri, seminerler, uluslararası giriş zirvesi ve aktiviteleri ziyaretçilerine sunacak olan Teknofest'i kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz. Devlet ve özel sektörün birleştiği bu festival 20 - 23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar, "Bugün kullandığımız her türlü teknoloji aslında öncelikli olarak savunma sanayi şirketlerinin geliştirmiş olduğu, daha sonra ticarileşerek toplumun kullanımına sunulan teknolojilerdir. Bu bağlamda savunma sanayi teknolojileri ülkelerin gelişmişlik seviyelerine doğrudan etki etmektedir. Türkiye, insansız hava araçları üretiminde kısa sürede ciddi mesafe kat edip, teknolojiyi üreten sayılı ülkeler arasına girmeyi başararak, yazılımı, donanımı ve tasarımı dahil olmak üzere %93’ü yerli olan katma değeri çok yüksek bir teknoloji üreten ülke durumuna gelmiştir. Katma değeri yüksek teknolojilerin daha hızlı gelişebilmesi ve toplumda özellikle gençler arasında teknolojiye olan farkındalığı arttırmak için türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest’i düzenliyoruz." dedi.

Bu festivalde dünya çapında birçok ünlü isim yer alacak. Farklı ülkelerden 2 bine yakın hacker uzmanların rehberliğinde özel olarak oluşturulmuş ortamlarda yarışmacılar tüm becerilerini sergileyecek. Festivalde SoloTürk, Türk yıldızları ile çeşitli gösterilere imza atacak. Teknofest'i ziyaret eden kişiler ise birçok uçağı görme fırsatına sahip olacaklar.

Dünyaca ünlü Hackerlar Teknofest'te yarışacak

Bu festivalde düzenlenecek olan ve dünyaca ünlü hackerların yarışacağı yarışmaya birde yakından bakalım. HackIstanbul 2018 Capture Flag yarışması, birçok kişiyi bir araya getirecek. İki bine yakın katılımcının kıyasıya mücadele edeceği yarışmada, Avrupa'nın siber güvenlik konusunda önde gelen kurumları da bu yarışmayı yakından izliyor olacak. HackIstanbul 2018 CTF yarışmasında yarışanlar, özel olarak oluşturulan ve tamamen güvenli olan siber saldırı ortamlarında becerilerini sergileyecek. Bu yarışmada hackerlar kendileri için oluşturulmuş sistemleri ele geçirmek için çabalayacak.

Katılım Ücretsiz

Türkiye'nin milli teknoloji konusunda gerçekten önemli adımlar atan ve şirketlerin desteğini alan Teknofest'e katılmak ücretsiz. Aselsan, İGA, İsbak, Baykar, Roketsan, TAI, Türk Hava Yolları, TÜBİTAK, TÜRKSAT gibi önemli kuruluşların desteğiyle Teknofest, Türkiye'nin en büyük etkinliklerinden birini sunmuş olacak. İstanbul'da yeni havalimanında gerçekleştirilecek olan bu etkinlik 20 - 23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek ve tüm katılımcılar için ücretsiz olacak. Katılım ve gidiş yollarını bilmiyorsanız Teknofest'in kendi sitesinden nasıl gidileceğini ve sıkça sorulan soruları öğrenebilirsiniz.





PAYLAŞ