Tek pencerede yan yana sekme açmayı mümkün kılan Firefox - Haberler - indir.com

Tek pencerede yan yana sekme açmayı mümkün kılan Firefox

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-07 13:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

Bir dönem herkes tarafından kullanılan bir tarayıcı olan Firefox, eski günlerine yeniden dönmek istiyor. Firefox, kullanıcılarının tarayıcıyı diledikleri gibi kişileştirmesine ortam hazırlıyor ve çoklu işlemlerin daha kolay bir şekilde gerçekleşmesi için iki yeni özelliği test etmeye başladı.  Yan Görünüm olarak adlandırılan ilk özellik test edildi ve tek bir sekmede iki farklı web sayfasını görüntülemenize ortam hazırlıyor. Özelliklede bu uygulamadan memnun kalacak kişiler içerik üreticileri gibi aynı anda birden fazla web sayfasını kullanmak mecburiyetinde olanlar için olacak.

Firefox'un test aşaması hala devam ediyor

Ancak şunu belirtmek istiyorum ki söz konusu olan uygulama şu an için mükemmel diyemem. Yan tarafta görüntülenen sayfanın kendi adres çubuğu, yer imleri veya diğer özellikler mevcut değil. Bu sayfada sadece açık olan web sayfası üzerinde işlem yapmanıza olanak sağlıyor. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığı için tek ekranda iki web sayfası kullanımını biraz kısıtlıyor olabilir ancak şunu belirtmek istiyorum ki bu özellik şu an için test aşamasında. Test aşaması bittiği zaman muhtemelen Firefox yetkilileri bu sorunu girmiş olarak özelliği daha işlevsel bir hale getirmiş olabilir.

Kendi temanızı oluşturabilirsiniz

Test aşamasında olan bir diğer özelliğimiz ise renkler oluyor. Bundan böyle Firefox üzerinde sizi mutlu hissettiren veya ruh halinizi yansıtan temaları oluşturabilirsiniz. Ayrıca oluşturduğunuz bu temayı arkadaşlarınızla veya farklı platformlarda çevrimiçi olarak paylaşmanıza izin veriliyor. Oluşturacağınız her bir temanın ayrı ayrı URL konu mevcut. Renklendirme sayesinde tarayıcınızın dokularını değiştirebilir ya da renk paletlerinizi kendiniz oluşturabilirsiniz.





PAYLAŞ