Team Viewer 2016'da Hacklendiğini İtiraf Etti - Haberler - indir.com

Team Viewer 2016'da Hacklendiğini İtiraf Etti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-21 21:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Uzak masaüstü erişimi denildiği zaman akla gelen ilk yazılım olan TeamViewer cephesinden önemli gelişmeler ortaya çıktı. Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan uzaktan erişim aracı TeamViewer’in ifade edilene göre 2016 yılında hacklendiği ortaya çıktı. Şirket tarafından da bir süredir gizleme bu durum onaylanmış oldu. TeamViewer tarafından 2016 yılının sonbahar döneminde keşfedilen ancak açıklanmamış bir siber saldırıya yenik düştükleri belirtiliyor. Saldırının Çin menşeli olduğu düşünülürken, saldırıda Winnti arka kapısından faydalandığı tahmin ediliyor.

TeamViewer Hacklendi

FBI'ın Hackerlar ile Başı DertteFBI'ın Hackerlar ile Başı Dertte

Oldukça popüler bir yazılım olan TeamViewer ile kullanıcılar uzak masaüstü bağlantıları gerçekleştirebiliyorlar. Şirket alman yayıncı olan Der Spiegel’e verdiği röportajda saldırının herhangi bir zarar görmeden tespit edildiği ve olay sırasında ise herhangi bir verinin çalındığına dair kanıt olmadığı belirtiliyor. Diğer yandan Hacker’lar TeamViewer’a erişebildikleri halde kaynak kodu tehlikeye atacak yada çalacak bir girişimde olmadıkları yine belirtilenler arasında bulunuyor.

TeamViewer yetkilileri, 2016’da yaşanan bu saldırı esnasında sisteme yerleştirilen bir arka kapıya önlem aldıkları ve tamamen temizlenerek artık sistemin aktif olduğu belirtiliyor. TeamViewer yetkilileri korsanlar tarafından herhangi bir verinin ele geçirilmediği emin olarak belirtiliyor. Olayla alakalı ise kullanıcılara herhangi bir güvenlik ihlal bildiriminde bulunulmuş değil. Yaklaşık üç yıl önce gerçekleşen bu olayın açıklanma gereği olmadığı belirtilerek yeni ortaya çıktığı belirtiliyor. Sizlerde uzaktan masaüstü bağlantısı için güvenli yapısı ve basit kullanımı ile TeamViewer’ı tercih edebilirsiniz.


İlgili uygulamalar
Bir Hacker Hareket Halindeki Otomobilleri DurdurduBir Hacker Hareket Halindeki Otomobilleri Durdurdu
Dünyanın En Büyük Kripto Para Borsalarından Binance HacklendiDünyanın En Büyük Kripto Para Borsalarından Binance Hacklendi

PAYLAŞ