TCL’den yana genişleyen akıllı telefon - Haberler - indir.com

TCL’den yana genişleyen akıllı telefon

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-18 20:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Ülkemizde akıllı cep telefonu pazarında son derece aktif bir şekilde yer alan TCL şirketine ait oldukça ilginç bir akıllı telefon modeli gündeme geldi. TCL'nin ilginç olarak nitelendirilen bu telefonu yana doğru genişleyebiliyor. TCL şirketi şu an için Türkiye'de ve global pazarda pek fazla ses getirmiyor. Fakat şirket sektörün geleceği adına aktif bir çalışmalar yapıyor. CES 2020 etkinliği kapsamında katlanabilir akıllı cep telefonu prototipinin tanıtımını gerçekleştiren şirket, şimdi ise yana doğru genişleme özelliğine sahip olan bir cihaz ile gündemde yerini alıyor. Şu an için henüz gelişme aşamasında olan bu cihaz, akıllı cep telefonu ve tableti tam anlamıyla bir araya getiriyor. 

Genel olarak son derece şık bir tasarıma sahip olacağı düşünülen ve katlanabilir telefona oranla şu an için daha fazla beğeni toplayan model, ön kamerasını çiftli ekran deliğinde taşıyor. Söz konusu cihazın ciddi oranda kavisli bir ekrana sahip olduğu gözüküyor. Cihaz hakkında söylenenlere bakıldığında cihazın normalde CES 2020 etkinliğinde tanıtılması bekleniyormuş. CES 2020 etkinliğinin iptal edilmesiyle önceden karşımıza çıkan bu cihazın henüz ne zaman satışa çıkacağı ya da gerçekten satışa sunulup sunulmayacağı bilinmiyor. Fakat cihazın yapısı son derece dikkat çekici olarak değerlendirildi. Söz konusu cihazın şu an için nasıl bir çalışma mantığının olup olmadığı da açıklanan durumlar arasında değildir. Bu yapı nedeniyle büyük ihtimalle arkadan öne doğru hareketli bir tasarımın olması bekleniyor. 

TCL Communication, Movetime MT40 Akıllı Çocuk Saati’ni satışa sunduTCL Communication, Movetime MT40 Akıllı Çocuk Saati’ni satışa sundu

Yana genişleyen akıllı telefon üzerinde sadece TCL çalışmıyor

Yana doğru genişleme özelliğine sahip olan akıllı cep telefon üzerinde sadece TCL çalışmıyor. Bu şekilde bir tasarım için Güney Koreli üretici Samsung ve Çinli üretici Xiaomi tarafından alınmış patentlerde vardır. Konuyla ilgili elde edilen bilgilere göre OPPO şirketinin de bu şekilde bir cihaz için çalışmalar yaptığı söyleniyor. Yana doğru genişleme özelliğine sahip olan telefonların 2020’de değil ama 2021’de pazara çıkacağı düşünülüyor. Ayrıca bu modellerin katlanabilir modellerden daha ucuz olacağı da tahmin ediliyor. Bildiğiniz üzere katlanabilir akıllı cep telefonları herkese hitap eden cihazlar değiller. Çünkü son derece pahalı ürünler. Yana doğru genişleme özelliğine sahip olan telefonlar katlanabilir telefonlar kadar pahalı olmaması bekleniyor. 


Blackbarry üreticisinin yeni telefonu TCL Plex özellikleri ile neler sunuyor?Blackbarry üreticisinin yeni telefonu TCL Plex özellikleri ile neler sunuyor?
CES 2020'de TCL'nin ilk 5G akıllı telefonu tanıtıldıCES 2020'de TCL'nin ilk 5G akıllı telefonu tanıtıldı
TCL 10 serisi ile TCL akıllı telefon serisini genişletiyorTCL 10 serisi ile TCL akıllı telefon serisini genişletiyor

PAYLAŞ