TCL, katlananbilen ve uzayabilen ekranlı konseptini tanıttı - Haberler - indir.com

TCL, katlananbilen ve uzayabilen ekranlı konseptini tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-15 16:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yeni bir lansman gerçekleştiren şirket TCL, ikiye katlanabilen ve çekince uzayabilen yapıya sahip akıllı telefon konseptini tanıttı. Şirket, konsept ile oldukça heyecanlandırmayı başarırken, yakın zamanda piyasaya sürülebilir bir ürün olmadığını da belirtiyor. Çinli üretici TCL, akıllı telefon pazarında, özellikle son yılların en büyük iki yeniliği olarak gözüken katlanabilir ve sarılabilir ekran teknolojilerini bir araya getiren Fold’n Roll adlı konseptini duyurdu. Bu cihaz oldukça fütüristik bir tasarımı ortaya sermiş oluyor. Öyle ki modeli yakın zamanda piyasada görme ihtimalimiz bulunmuyor. TCL’nin bu yeni Fold’n Roll, Huawei’nin birinci nesil katlanabilir telefonu olan Mate X modeline bir hayli benziyor. Dışa doğru katlanan formu dikkat çekerken bu model açıldıktan sonra bir miktar daha uzayabiliyor ve tablet boyutuna erişebiliyor.

TCL Fold’n Roll iki ekran teknolojisini getiriyor

TCL 10 SE, Türkiye'de satışa çıktıTCL 10 SE, Türkiye'de satışa çıktı

Yeni TCL Fold’n Roll, kapalı halde 6.87 inç gibi dev bir ekrana sahip oluyor. Model açıkken ise ekranın boyutu 8.85 inç büyüklüğe sahip oluyor. Fol’n roll, bu hali ile bile katlanabilir akıllı telefonlar arasında en büyük ekrana sahip olmayı başarıyor. Açık halde cihaz uzatıldığı zaman ise ekran daha da büyüyor ve 10 inç bir ekrana sahip devasa bir akıllı telefon olmuş oluyor. TCL, Çin’in en büyük ekran üreticilerinden China Star Optoelectronics Technology’nin de sahip olduğu yeni nesil ekran teknolojilerini akıllı telefonlarında kullanmaya devam ediyor. Şirket 1 buçuk yıldır esnek OLED ekranlar da ürettiği biliniyor.

TCL Fold’n Roll, şuan için sadece bir prototip ve yakın zamanda ise daha fazlasının olması beklenmiyor. Ancak ilerleyen yıllarda esnek OLED ekrana sahip daha kompakt bir TCL akıllı telefon modeli görebiliriz. Şuan için modele dair bilinenler bunlardan ibaret diyebiliriz.


Resmi olarak tanıtılan TCL 20 ve TCL 20 SE özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan TCL 20 ve TCL 20 SE özellikleri ve fiyatı
TCL, 8K 2021 TV modellerini resmi olarak duyurduTCL, 8K 2021 TV modellerini resmi olarak duyurdu

PAYLAŞ