TCL katlanabilir akıllı telefonunu resmi olarak yayınladı - Haberler - indir.com

TCL katlanabilir akıllı telefonunu resmi olarak yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-06 10:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son dönemlerde Türkiye’de de oldukça ilgi görmeye başlayan TCL yeni akıllı telefon modellerini resmi olarak yayınladı.

TCL’nin tanıtmak için hazırlandığı yeni akıllı telefon modeli akıllı telefonlarında geleceğini gözler önüne seriyor. Son dönemlerde teknoloji pazarında dikkatleri üzerine çeken katlanabilir ekran teknolojisinde daha fazla ürün göreceğimizin kanıtı olan bu telefonun ilk prototipi CES 2020 kapsamında sergilenmişti.

Blackbarry üreticisinin yeni telefonu TCL Plex özellikleri ile neler sunuyor?Blackbarry üreticisinin yeni telefonu TCL Plex özellikleri ile neler sunuyor?

Özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran cihazın ilk resmi görseli bugün ortaya çıktı. Cihazın şuan ki görünümün değişebileceğinin altını çizmekte fayda var. Çünkü cihazın şuanda sahip olduğu ekran gerçek bir ekran değil, sadece cihazın ileride nasıl olacağını gösteren temsili bir ekran. Katlanabilir ekran teknolojisine yoğunlaşan TCL’nin bu alanda nasıl bir başarı elde edeceği bilinmez ama cihazı sağlam bir şekilde piyasaya sürmeyi başarabilirse büyük bir yankı uyandıracağı kesin.

TLC'den yeni bir katlanabilir ekranlı telefon geliyor

TCL’den yana genişleyen akıllı telefon

Pazara yuvarlak bir ekran üzerine kurulu olarak sürülecek olan cihazın tasarımı yana doğru genişliyor. Bu da kullanıcılara büyük bir kullanım alanı sunabiliyor. Yayınladığı temsili görselle oldukça iddialı olan şirket günümüzdeki akıllı telefonların katlanma yeri belirginliği gibi can sıkıcı detaylarını ortadan kaldıracağını iddia ediyor. Ekrana entegre çiftli selfie kamerasıyla piyasaya sürülecek olan cihazın TCL’nin gösterdiği ilk prototip olmadığının da altını çizelim.

Şirketin daha önce yayınladığı prototipi üç yerinden katlanabilen bir akıllı telefonu temsil ediyordu. Bu defa daha farklı bir tasarım tercih eden TCL ekranın birden fazla noktadan katlanmasını sağlamak yerine tablet ekranına benzer bir boyutta büyük ekran kullanmayı tercih etmiş. Yapısı gereği oldukça kalın bir yapıya sahip olduğu görülen cihaz bu yapıyı bir stand olarak kullanabilmeyi başarıyor gibi durduğundan dikkatleri de üzerine çekmeyi başardı.

Katlanabilir ekran teknolojisindeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden ve bunu zaman zaman kullanıcılarla paylaşan TCL’nin bu teknolojiyi pazara sürmeye hazır hale gelebilmesi için henüz önünde kat etmesi gereken yollar olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra şuanda kullanıcıların ilgisini hem maliyeti, hem de dayanıklılık konusundaki sorunları nedeniyle çekmekte biraz zorluk yaşayan bu teknolojinin 2-3 yıl sonra daha geniş bir kitleye hitap edeceğini düşünürsek TCL’nin bu modellerini piyasaya sürmesi için henüz 3 yılı olduğunu söyleyebiliriz.


CES 2020'de TCL'nin ilk 5G akıllı telefonu tanıtıldıCES 2020'de TCL'nin ilk 5G akıllı telefonu tanıtıldı
TCL 10 serisi ile TCL akıllı telefon serisini genişletiyorTCL 10 serisi ile TCL akıllı telefon serisini genişletiyor

PAYLAŞ