TCL bu yıl katlanabilir telefon çıkartmayacak! - Haberler - indir.com

TCL bu yıl katlanabilir telefon çıkartmayacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-14 14:00:09
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Elektronik ürün şirketi olarak adından söz ettiren TCL, The Verge sitesine göndermiş olduğu bir e-posta iletisinde, şirketin bu yıl daha düşük ücretli bir katlanabilir telefon çıkarma planlarını askıya aldığına dair haberlerin doğruluğu ortaya çıktı. Project Chicago kod adıyla bilinen, kapaklı tarzdaki katlanabilir akıllı cep telefon, şirket onu süresiz bir şekilde beklemeye almaya karar verdiği sırada geliştirme çalışmalarının ortasında bulunuyordu. TCL’e göre söz konusu bu gecikme, kısmen artış gösteren bu maliyetlerinden ve tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılardan kaynaklanıyor.

TCL’nin pazarlama müdürü Stefan Streit, The Verge’e yaptığı açıklamada, "Katlanabilir pazar her yıl büyüyor olsa da, hâlâ üst sınıf bir ürün kategorisi." dedi. "Son zamanlardaki bileşen kıtlığı, COVID-19 salgını ve katlanabilir üretimdeki artan maliyetlerle birlikte TCL, ticari olarak piyasaya sunulacak ilk katlanabilir akıllı telefonunun lansmanını, şirket mümkün olduğu kadar çok tüketicinin erişebileceği noktada bir fiyata üretip pazara sunana kadar askıya alma konusunda zor bir karar verdi."

TCL ve Arçelik'ten önemli iş birliği! TLC Türkiye'de üretime başlıyorTCL ve Arçelik'ten önemli iş birliği! TLC Türkiye'de üretime başlıyor

Streit, TCL'nin şirketin katlanabilir bir akıllı cep telefon piyasaya sürmek adına en iyi zamanı belirlemek adına pazarı yakından takip ettiğini de sözlerine ekledi. Şirket, teknoloji video yapımcılarına birkaç örnek cihaz verildi. Bunlardan bir tanesi de YouTube’daki MrMobile kanalına gitmiş gözüküyor. Fakat kanal sahibi Michael Fisher, elinde farklı bir cihaz veya paylaşılacak herhangi bir Chicago fotoğrafı olmadığını dile getirdi.

Haber, Güney Koreli Samsung’un en yeni katlanabilir cihazları olan Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3'ü tanıtmasından birkaç hafta sonra geldi. Bununla beraber TCL, Chicago cihazını Samsung’un katlanabilir akıllı cep telefonlarını piyasaya sürmesinden önce duraklatmaya karar verdi. Samsung'un katlanabilir akıllı cep telefonlarının fiyatlarını dikkate alındığında TCL’in neden bu şekilde bir karar aldığı anlayışıyla karşılanabilir. Galaxy Z Fold 3, 21 bin 999 TL’lik, Galaxy Z Flip 3 ise 11 bin 999 TL’lik fiyat etiketine sahiptir. Şu ana kadar herhangi bir TCL telefonunun bu fiyat seviyelerine çıktığı görülmemişti. 

TCL, katlanabilir akıllı cep telefon ve farklı telefon modellerini sıklıkla sergileyen şirketler arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde birkaç katlanabilir telefon prototipini göstermişti. Bu yılın ilk aylarındaki CES 2021'de ise rulo yapılabilir ekran tasarımı vardı. Aynı zamanda Nisan ayı içerisinde TCL, Fold'n Roll olarak adlandırdığı, 6.87 inçlik telefon ekranından 8.85 inçlik büyük bir telefon ekranına ya da 10 inçlik tablet boyutlarına gelen ekrana sahip olan bir üründe gözler önüne serildi. Şirket, katlanabilir ürün kategorisine hala bağlı olduğunu, fakat ilk katlanabilir cihazının ne zaman kullanıcıların karşısına çıkacağı da bilinen konular arasında değildi. Konu ile ilgili olarak şu an için elde edilen bilgiler sadece bu kadar olup gelecek günler içerisinde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi ve konu hakkından geniş değerlendirmeler yapılması bekleniyor. 

 


TCL, Türkiye’de ürettiği ilk akıllı telefonu TCL 20 SE’yi tanıttıTCL, Türkiye’de ürettiği ilk akıllı telefonu TCL 20 SE’yi tanıttı
TCL 20 SE Türkiye'de satışa sunulduTCL 20 SE Türkiye'de satışa sunuldu
TCL MOVEAUDIO S600 Eksiksiz Bir Özgürlük SunuyorTCL MOVEAUDIO S600 Eksiksiz Bir Özgürlük Sunuyor

PAYLAŞ