TCL, 8K 2021 TV modellerini resmi olarak duyurdu - Haberler - indir.com

TCL, 8K 2021 TV modellerini resmi olarak duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-12 17:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji üreticisi TCL, CES 2021 etkinliği kapsamındaki yeni akıllı televizyon modellerini resmi olarak duyurdu. Bu yıl var olan miniLED teknolojisini de güncelleyeceğini belirten marka, bu sayede ultra ince ekranlar üretebilecek. Diğer yandan TCL’nin televizyon modelleri 2021 yılında 8K çözünürlük desteğini daha fazla sunacak. Bu yıl sanal ortamda gerçekleştirilen CES 2021 etkinliğinde sahne alan isimlerden birisi de TCL oldu. Yeni akıllı televizyon modelleri ile kullanıcıların karşısına çıkan şirket, 2021 yılında televizyon pazarındaki yeni trende uygun olarak üst seviye modelleri sunacak gibi duruyor. Bir süredir bazı modellerinde miniLED teknolojisini sunan TCL, bu teknolojiyi LG ve Samsung’da yaptığı gibi benimseyecek.

TCL, 8K yeni TV modellerini duyurdu

TCL sarılabilir ekranlı akıllı telefon üzerinde çalışıyorTCL sarılabilir ekranlı akıllı telefon üzerinde çalışıyor

TCL tarafından yapılan açıklamalara göre 2021 yılında Roku TV destekli TV modelleri üretecek. Söz konusu bu modeller 8K çözünürlük desteği sunacakken, kullanıcıların 4K görüntüler için ise özel bir motor aracılığı ile 8K çözünürlük kalitesine yükseltilecek. Şuan için gerçek 8K çözünürlük sunan içerikler oldukça az sayıda bulunuyor. TCL ise bu noktada mantıklı bir hamle yapmış gibi gözüküyor. TCL tarafından belirtilene göre şuan için kullanılan miniLED teknolojisi üzerinde bazı değişiklikler yapılacak. Yeni teknolojide OD Zero adı verilirken, bu sayede ultra ince ekranlar üretilebilmiş olacak.

Şirket bu durumu ekrandaki LCD panel ile arka plan aydınlatma LED’leri arasındaki boşluğu 0 milimetreye indirerek gerçekleştirmiş olacak. Bu işlem büyük bir yenilik olarak görülürken, TCL’nin üçüncü nesil miniLED teknolojisi ile de resmi olarak karşılaşmış olacağız. TCL’nin yeni akıllı televizyon serisi The XL Collection adına sahip olacak. Bu seride 85 inç boyut TV’ler yer alacak. QLED 4K HDR TCL Roku TV ve miniLED 8K TCL TV olarak adlandırılacak. Fiyatların ise 1599 dolardan başlayacağı belirtiliyor.


TCL 10 SE, Türkiye'de satışa çıktıTCL 10 SE, Türkiye'de satışa çıktı
TCL 10 SE Türkiye'de satışa çıkıyorTCL 10 SE Türkiye'de satışa çıkıyor

PAYLAŞ