TCDD elektrikli scooter sektörüne giriyor: Çuf Çuf - Haberler - indir.com

TCDD elektrikli scooter sektörüne giriyor: Çuf Çuf

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-14 09:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları‘nın paylaşımlı elektrikli scooter sektörüne girmeye hazırlandığını açıkladı. TCDD’nin  seçtiği isim ise Çuf Çuf oldu.

TCDD elektrikli scooter sektörüne giriyor: Çuf Çuf

Son zamanlarda Martı ve diğer şirketlerden dolayı elektrikli scooter sektörü her geçen gün yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu yaygınlaşmanın boyutu, genelge ve yönetmelik belirlenecek düzeyde büyümüş durumda.

Türkiye'de satışa çıkan Xiaomi Mi 1S elektrikli scooter özellikleri ve fiyatıTürkiye'de satışa çıkan Xiaomi Mi 1S elektrikli scooter özellikleri ve fiyatı

Durum böyle olunca, şirketler arası yeni paylaşımlı elektrikli scooter rekabetine ise bir devlet kurumu da girmeye karar verdi. TCDD, “Çuf Çuf” isimli elektrikli scooter ile sektöre giriş yapmak için hazırlıklara başladı.

Çıkan haberlere göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı başkanlığında elektrikli scooter firmaları ve kamu otoritelerinin katılımı ile Mikro Hareketlilik Ortak Akıl Toplantısı gerçekleştirildi. Şu anki mevzuatta tanımlanmayan scooter hakkında kimlerin kullanabileceği ve nerede kullanabileceği konuları tartışıldı. Elektrikli scooter, taslak yönetmeliğe “e-skuter” olarak geçti.

Türkiye'de 35 bin adet paylaşımlı elektrikli scooter yer alırken dünya genelinde bu sayı 800 bini buluyor. Türkiye'de 13 şehirde paylaşımlı elektrikli scooter yer alırken bugüne kadar 10 milyon paylaşımlı elektrikli scooter yolculuğu yapılmış ve bu yolculuklarda alınan toplam mesafe 15 milyon kilometreyi bulmuş durumda.


Xiaomi'nin yeni harikası: Xiaomi Redmi 9iXiaomi'nin yeni harikası: Xiaomi Redmi 9i

PAYLAŞ