Tasarruf yapmak isteyen markalar reklam stratejilerini değiştiriyor! - Haberler - indir.com

Tasarruf yapmak isteyen markalar reklam stratejilerini değiştiriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-16 14:48:08
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Donanım

Reklam bütçelerini en aza indirgemek isteyen markalar için, uygun fiyatlı reklam seçeneklerini Wise TV Reklam Yöneticisi Mehmet Küçükkoyuncu’ya sorduk.

Üretme ve ihracata devam eden sektör temsilcileri, reklam giderlerinin tamamen kesilmesinin doğru bir tercih olmacağını bunun yerine daha avantajlı reklam seçekenekleri ile devam edeceklerini belirtti. Tasarrufun hayatımızın her anında olması gerektiğini hatırlatırken, aynı zamanda da ekonomik düzeni iyi oturtmak gidişatı olumlu yönde etkiler.

Dijital Reklam Sektörü Affiliate Talks Etkinliğinde Buluştu!Dijital Reklam Sektörü Affiliate Talks Etkinliğinde Buluştu!

Wise TV Reklam Yöneticisi Mehmet Küçükkoyuncu'nun cevapladığı sorular şu şekilde;

  • Bu yıl özellikle ne tür reklamlara ağırlık verilmeli?
  • Etki gücü yüksek uygun reklam seçenekleri neler?
  • Dijital mecralar hangi reklam fırsatlarını sunuyor?

Ekonomil gidişata doğru orantılı olarak, rekalm bütçelerinin kısılmak istenmesinin çok normal olduğunu belirten Mehmet Küçükkoyuncu, “Böyle dönemlerde reklam iletişimini tamamen durdurmak yerine makul seviyelerde iletişimi sürdürmek daha doğru olacaktır. Reklam stratejileri revize edilmeli. Hedef kitle ile bağlantı koparılmamalı. Açıkçası bu konuda dijital reklam çözümleri iyi fırsatlar sunuyor diyebilirim” şeklinde bir açıklama ile devam etti.

TV, gazete, dergi gibi geleneksel mecralarda markaların görünmesi direkt olarak bütçe ile doğru orantılı. Siz bütçeyi minimuma çekersiniz hedef kitleniz ile bağlantı zayıflayabilir, hatta kopabilir. Ancak belki çeyrek fiyatına dijital ortamları kullanmaya yönelmek, orada daha fazla varlık göstermek beklentilerin çok üzerinde bir katkı yapabilir” diye belirten Küçükkoyuncu, “Kriz süreçleri markaları, dijitali kullanmaya sevk ediyor, çünkü geleneksel reklamlara göre dijital reklamların maliyetleri daha uygun” dedi.

En kolay yöntemin içerik üretmek olduğunun devamlı üstüne basan Küçükkoyuncu, şunlarıda ekledi:

"Gelişmeye devam eden dijital reklamcılık sektörü, tıklandığı kadar öde, belirli bir hedef kitleye göster gibi seçenekler ile markaların bütçelerini daha iyi yönetmelerine olanak tanıdı. Markaların, dijital reklam ajansları ile iletişime geçmelerini, yeni avantajlı reklam yöntemlerini denemelerini tavsiye ederim. Bir de içerik üretme konusu var. Örneğin bir markayı Google ediyorsunuz, ya da Youtube’ta arıyorsunuz, ilgili-ilgisiz, aklınızı karıştırabilecek çok fazla şey karşınıza çıkıyor. Markaların bu alanları yönetmeleri gerekir. Öncelikle bir markanın mutlaka bir Youtube kanalı olmalı. İnternet kullanıcıları Google’dan sonra en fazla Youtube’ta arama yapıyorlar. Bir marka hakkında fikir almak istediklerinde Youtube’taki içeriklerine bakıyorlar. Bir Youtube yayıncılığından söz etmiyorum ama markalar bu mecralarda asgari düzeyde var olmalı. Kurumsal imajları açısından önemli. Peki kanalda ne olmalı derseniz, ürünlerinizin veya hizmetlerinizin kısa videolarına yer verebilirsiniz, bununla beraber çeşitli röportajlar yer alabilir, müşterilerinizin görüşlerini, ofislerinizden ve üretim yerlerinden kısa görüntüleri Youtube kanalınıza yükleyebilirsiniz, bu sayede hedef kitlenizin algısını yönetebilirsiniz

İçerik üretmek, maliyeti düşük, etki gücü yüksek, yeni nesil bir reklam iletişimidir” diyerek sözlerine son veren Küçükkoyuncu, yakın gelecekte markaların hedef kitle iletişim stratejilerinde videoya daha fazla yer vereceklerini sözlerine ekledi.



PAYLAŞ