Tasarımcılara ilham veren desen çizme kalemi INKI - Haberler - indir.com

Tasarımcılara ilham veren desen çizme kalemi INKI

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-21 09:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

DozenDots kalem tanımına yeni bir anlayış getirdi ve desen çizmeyi kolaylaştıran yeni ürünü INKI ile dikkat çekti.

Yüksek teknolojili cerrahi kalem geliştirildi 

Note 9'un S-Pen Kalemi Gelişmiş Yetenekler İle GeliyorNote 9'un S-Pen Kalemi Gelişmiş Yetenekler İle Geliyor

Firmanın yeni ürünü INKI olarak adlandırıldı. Özel motoru ve hareket mekanizması ile desen çizmek isteyen kullanıcılara farklı bir çözüm sunan tükenmez kalem, bugüne kadar geliştirilen tüm tükenmez kalemlerden oldukça farklı bir konumda. Özellikle tasarımcı olarak çalışan kişilerin kağıt üzerindeki çizimlerini çok daha başarılı hale getirerek kolaylaştıracak olan yeni ürünün, hızlı bir şekilde çizim yapmak isteyenlerin vazgeçemeyeceği kapasitede. Kalem kullanımı sırasında kullanıcı tarafından uygulanan basınç, kalemin tutulduğu açı ve çizim hızına bağlı olarak desenlerin şekli ve aynı zamanda yoğunluğu da değişiklik gösteriyor. Bu bakımdan çok farklı özgün çalışmalar yapılabilmesi mümkün duruma geliyor.

Özel bir çalışma ürünü

Elton Eale ve Flip Vermeersch adındaki 2 mühendis tarafından geliştirilen tükenmez kalem Kickstarter’de yer aldı. İlgili sayfada ürün ile ilgili teknik detaylar ve fikrin nasıl geliştiği ile ilgili süreci paylaşan mühendisler, sanatçıların bu konuda bir ihtiyacı olduğunu fark ettiklerini, bu konuda bir çözüm sunmak adına kalemi geliştirdiklerini söyledi.

Sanatçıların el ile yaptıkları çizimlerde çok uzun süreli bir çalışma yapmaları gerektiğinin altını çizen mühendisler, geliştirilen yeni kalem ile birlikte çok daha kısa süre içerisinde kolay bir şekilde çizimin yapılmasının mümkün olacağını söyledi. Kalem için geliştirilen ilk prototip ile birlikte kalemin nasıl bir işleve sahip olduğu görülürken, ilk testler sanatçılardan başarılı not almayı başarmış durumda. Özellikle sanatçılar ile yapılan ilk etap çalışmasında testlerin çok iyi olması, kalemin geliştirilmesinde hız ve istek sağlamış durumda. 

Note 9 ile birlikte S Pen uzaktan kumanda oluyor

Dakikada 700 hareket kabiliyeti

Kullanılan malzemelerin de son derece dayanıklı olduğu kalem, çelik ve pirinçten yapılmış özel bir gövdeye sahip. Uç bölümünde ise özel bir titanyumun kullanıldığı kalem hem aşağı hem de yukarı yöne doğru hareket etme kapasitesine sahip. Kalemin 1 dakika içerisinde hareket kapasitesi ise 700 olarak açıklandı. Özel motor sayesinde hızlı bir şekilde hareket edebilen kalemin sadece gövde bölümünü çevrilmek yeterli oluyor. Kalemin sallanması ya da titremesi gibi durumlara karşılık da önlemlerinin alınmış olması sayesinde kalem ile net ve doğru çizgiler çizilebiliyor

INKI’nın teknik özellilkeri neler?

Tek bir AAA pille çalışan kalemin tek pil ile çalışma ömrü ise 4 saat. Bu açıdan hem ekonomik hem de verimli bir şekilde çalışma imkanı sunan özel kalem önümüzdeki yıllara damga vurabilecek kapasitede. Kalem popüler olabileceği gibi çizim konusunda farklı ürünlerin geliştirilebileceği konusunda da örnek teşkil ediyor. Bu bakımdan pek çok firma benzer ürünlerle piyasaya giriş yapabilir. 

UPAD, Not Almak için Kağıt Kalem Derdine Son Veriyor


Apple Bluetooth Destekli Bir Kalem TanıtabilirApple Bluetooth Destekli Bir Kalem Tanıtabilir

PAYLAŞ