Tarihin ilk PC virüs saldırısı - Haberler - indir.com

Tarihin ilk PC virüs saldırısı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-15 10:05:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Otuz iki sene önce Ocak aylarında Pakistanlı Alvi kardeşler, bir DOS tabanlı bilgisayara ulaşan ilk virüsü ortaya çıkarmışlardı. Virüs kodunun içerisine gerçek isimleri ive iş adreslerini yerleştirdiklerini ifade eden Alvi kardeşler, asıl amaçlarının söylediklerine göre tıbbi yazılımlarını korumak yönünde oluğuydu. Gerçek anlamda asıl amaçları neydi hiçbir zaman öğrenilmedi fakat Brain Virüs ismini verdikleri virüsün bir zararı olmadı. Bugün ise dünyaya baktığımız zaman kodlanan virüsleri düşünüldüğünde Alvi kardeşlerin akıllarının ucundan bile geçmeyecek kodlamalar yapıyorlar. 

Günümüzde virüs kodlarının kullanımı artmış durumda 

Kişinin kendini ispatlama ya da politik bir mesaj vermek dışında hırsızlıkta kullanmak için aktif bir rol alan virüs kodları, özellikleri son zamanlarda kripto paralar üzerinde birçok hırsızlık yapılmaya çalışıldı ve birçoğu da başarılı oldu. Günümüzde sadece hırsızlık yapmak için kullanılmıyor aynı zamanda uyuşturucu satıcıları da bu kodları kullandığı gibi birçok suçlunun yasal işleri taklit ettiği Hacker'larda bu suça ortak oluyor. 

Günümüzde artık çevrim içi kitlerde kullanılmaya başlandı 

Bugün ise baktığımız zaman virüslerde gelinen durum ve geliştirilen çözümler ortada. Bugün ortaya çıkan rahatsız edici bir eğilim ise beceriksiz ya da az bilgisi ile saldırı düzenleyebilecek olan hacker'ların bir hayli işine yarayan çevrim içi kir satışları. Peki bu kitler genellile ne yapıyor diye soracak olursanız şöyle açıklayım; genellikle açıkları kullanmaya ve genel saldırılar düzenlemeye yönelik önceden yazılmış kodlar diyebilirim.

 





PAYLAŞ