Tarayıcıların Parola Yöneticilerini Kullanmamanız İçin 3 Neden - Haberler - indir.com

Tarayıcıların Parola Yöneticilerini Kullanmamanız İçin 3 Neden

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-18 08:00:12
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Google Chrome, Edge ve diğer tüm tarayıcılar, kendi içerisinde şifre yöneticisine sahiptir. Şifrelerin saklanması ve otomatik oturum açma bilgilerinin girilmesi gibi konularda yardımcı olan şifre yöneticisi araçları bazı riskleri de beraberinde getirmektedir. İşte şifre yöneticisini kullanırken yeniden düşünmenizi sağlayacak nedenler.

Birden Fazla Tarayıcıyı Kullanmayı Zorlaştırır!    

Özellikle birden fazla tarayıcı kullanıyorsanız, şifrelerin tarayıcılar arasından eşzamanlı olarak güncellenmesi mümkün değildir. Şifrelerin içe aktarılması mümkün olsa da her seferinde bunların yapılması mümkün değildir. Bun edenle sık sık tarayıcı değiştirenler için 3. taraf şifre yöneticileri çok daha pratik bir çözüm sunmaktadır.

Kolay ve Güvenli Paylaşım Seçenekleri

3. taraf şifre yöneticilerinde platformlar arasında geçiş tek bir tık ile gerçekleştirilebilir. Ayrıca şifrelerin başka kullanıcılar ile paylaşılması konusunda da gelişmiş seçenekler sunulmaktadır. Şifrelerin güncellenmesi halinde dahi yeni şifrenin bilinmesine gerek yoktur. Şifre yöneticisi tarafından aktif olan tüm sistemlerde değişiklik yapılır. Bu nedenle kolay ve güvenli paylaşım seçeneği sunmayan tarayıcı şifre yöneticileri tüm bu özelliklerden mahrum kalınmasına neden olur.

Güçlü ve Güvenli Değil

Tarayıcı şifre yöneticileri, üçüncü taraf alternatifleri kadar güçlü ve güvenli değil. Ayrıca şifre oluşturma gibi pek çok özellik, şifre yöneticilerinde kısıtlıdır ve gelişmiş çözümler sunmaz. Tarayıcı tabanlı parola yöneticileri, güvenlik açısından iyileşmiş olsa da bazı siber güvenlik uzmanları için kolayca bir arka kapı bırakmaktadır. Güvenlik yazılımı şirketi Avira'ya göre, tarayıcı tabanlı şifre yöneticileri, JavaScript yoluyla kötü amaçlı yazılım saldırılarına karşı korumasızdır. Ayrıca gizlilik konusunda endişe duyanlar için tarayıcı şifre yöneticileri çoğu uzman güvenilir bir kullanım sunmaz. Bu tür riskler, şifre yöneticisi için 3. taraf uygulamaların daha fazla tercih edilmesini sağlamaktadır. Özel şifreleme sistemleri ve güvenlik önlemleriyle tarayıcı şifre yöneticilerine göre çok daha güvenli ve risksiz bir şekilde kullanım elde edilebilmektedir.





PAYLAŞ