Tarayıcı nasıl gizli modda başlatılır? - Haberler - indir.com

Tarayıcı nasıl gizli modda başlatılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-07 04:40:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

İnternette gezindiğiniz yerler bilgisayar tarafından atlanmadan kayıt ediliyor. Bilgisayarınız tarafından internette attığınız adımların kaydedilmesini istemiyorsanız tarayıcınızda sunulan gizli mod kısmından internete girmeniz gerekiyor. Başka birinin bilgisayarını kullanıyorsanız bu özelliği mutlaka kullanmanız gerekiyor. Bu yazımızda  tarayıcınızı her zaman gizli modda nasıl başlatacağınızı bu yazımızda ele aldık. İnternet üzerinde yaptığınız işlemler, ziyaret ettiğiniz sayfalar ve çerezler siz farkında olmasanız da bilgisayarınıza kayıt ediliyor. Başkaları tarafından sizin verilerinizin görülmesinden rahatsız oluyorsanız tarayıcınızın ayarlarını gizli moda çevirmeniz gerekmekte.Yapmanız gereken adınlar oldukça basit.

Google Chrome

Chrome tarayıcısını sürekli kullanıyorsanız ve tarayıcınızı başlattığınızda otomatik olarak gizli modda açılmasını sağlamak amacındaysanız bu seçeneği oldukça kolay şekilde aktif hale getirebilirsiniz. Öncelikle Chrome tarayıcısının kısayoluna sağ tıklıyoruz ve özellikler menüsüne giriyoruz. Kısa yol bölümündeki kutunun sonuna -incognito ekliyoruz. Tamam butonuna tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Artık bu kısa yolu kullandığınızda gizli Chrome' nuz gizli modda olacaktır.

İnternet Explorer

İnternet Explorer kullanıcısı kişiler için de bu işlem aynı şekilde Explorer tarayıcısının kısa yoluna sağ tıklıyoruz ve özellikler menüsüne giriyoruz hedef bölümündeki kutunun sonuna -private komutunu ekleyip gizli mod seçeneğini aktif hale getirebilir ve sürekli gizli modda işlemler yapabilirsiniz.

Opera

Opera'nın kısa yoluna sağ tıklayıp özellikler menüsüne giriyoruz ve hedef kısmının sonuna bir boşluk bırakarak -pirivate komutunu yazıyoruz ardından tamam kutucuğuna tıklayarak bu özelliği aktif hale getirmiş oluyoruz. Bu kısa yolu kullandığımızda Opera' yı her başlattığınızda artık tarayıcınız gizli modda çalışıyor olacak.





PAYLAŞ