Tanıtımı yapılan Nokia 7.2 özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Tanıtımı yapılan Nokia 7.2 özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-06 18:34:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Akıllı Telefonlar

Nokia, daha çok uygun fiyatlı ve tatmin edici konfigürasyonda akıllı telefonlar üzerinden devem ediyor. Nokia, IFA 2019 fuarında iki yeni akıllı telefon modeli duyurdu. Akıllı telefon sektöründe bir dönem çöküş yaşayarak karalığa gömülmüştü. Daha sonra HMD Global ortaklığı ile yeniden hayat bulan Nokia markası yükselmenin yollarını arıyor. Bununla birlikte yeni tanıttığı birçok model oldu. Bunlardan biriside Nokia 7.2

Nokia 7.2 özellikleri ve fiyatı

Nokia'nın yeni modelinde 6.3 inçlik 2280x1080 piksel çözünürlüğünde bir IPS LCD ekran yer alıyor. Bununla birlikte Su damlası çentiği sayesinde telefonun ön paneli çerçevesiz bir görünümle buluşuyor. Telefonun arka kısmında üçlü kamera kombinasyonu ve daire şeklinde kamera yuvası bizleri karşılıyor. Yuvanın hemen altında ise parmak izi okuyucusu yerini alıyor.

Nokia 5.2 Daredevil hakkında ilk detaylar belli olduNokia 5.2 Daredevil hakkında ilk detaylar belli oldu

Neler İle Geliyor?

Telefonda bulunan Pixelworks teknolojisi ile donanım tarafında oldukça iyi bir kalite sunuyor. Bu teknoloji sonucu olarak HDR benzeri bir deneyim ortaya çıkarıyor. Telefonun ön ve arka camları Gorilla Glass 3 ile korunuyor. Telefona Snapdragon 660 yonga setinin güç veriyor. Telefonda GB/6GB RAM bellek ve 64GB/128GB depolama kapasitesi seçenekleri bizlere sunuluyor. Bunun yanı sıra  telefonda, yan tarafta atanmış bir Google Assistant tuşu da yer alıyor.

Nokia 7.2 arka kamerasında 48MP çözünürlüğünde f/1.8 aralıklı ana sensör, 8MP çözünürlüğünde ultra geniş sensör ve 5MP çözünürlüğünde derinlik kamerası yer alıyor. Ön kamera tarafında ise 20MP çözünürlüğünde bir kamera mevcut. Her iki kamerada da 4 piksel birleşerek tek piksel oluyor ve daha detaylı görüntüler elde etmemizi sağlıyor. Batarya tarafında ise 3500mAh USB Tip-C üzerinden 10W hızlı şarj ile desteklendiği model 4GB RAM/64GB depolama kapasitesi 330$, 6GB RAM/128GB depolama kapasitesi 385$ olarak satılacak.

Nokia 6.2 özellikleri ve fiyatı

Fuarda duyurulan diğer bir model ise Nokia 6.2. Bir üst model Nokia 7.2 ile dış tasarım anlamında hemen tüm çizgileri paylaşıyor. Diğer modellere göre farklı olarak ise Snapdragon 636 yonga seti bulunduruyor. 3GB/4GB RAM bulunan telefonda, üçlü pakette 16MP çözünürlüğünde ana sensör, 8MP çözünürlüğünde ön sensörü sayabiliriz. Bu telefonun fiyatı da 220$’dan başlayacak.

Nokia, geçtiğimiz yılların en popüler akıllı cihaz markası olmuştu. Telefon üretimi bölümünü Microsoft şirketine satması ile beraber artık eski gücünü kazanamadı. Buna rağmen şirket, HDM Global bünyesi altında bir şekilde sektörde varlığını devam etmeye çalışıyor.


Nokia'nın 48 mp kameralı, çentikli kamerası yoldaNokia'nın 48 mp kameralı, çentikli kamerası yolda
Nokia'dan 4G destekli tuşlu telefon tanıtıldıNokia'dan 4G destekli tuşlu telefon tanıtıldı

PAYLAŞ