Tanıtımı yapılan Microsoft Surface Laptop Go özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Tanıtımı yapılan Microsoft Surface Laptop Go özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-02 20:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft, Surface serisi laptop ailesine yeni üyelerini dahil etti. Surface Laptop Go ve bir adet yenilenen Surface Pro X ürünün resmi olarak tanıttı. Surface Laptop Go, günümüzün laptop standartlarını daha uygun ve hafif bir kasa ile sunuyor. Surface Pro X ise baktığınız zaman Microsoft’un geçen yıl piyasaya sürdüğü aynı isimdeki ARM tabanlı Windows PC’nin 2020’ye göre revize edilmiş versiyonu oluyor.

Microsoft’un Surface serisi, kullanıcısını memnun edecek seviyede birinci sınıf tasarımı ile dikkat çekiyor. Öyle ki Microsoft, gerçekten şu ana kadar birkaç istisna model dışında Surface bilgisayarlarda Premium özellikleri korumayı başarıyor. Dizüstü bilgisayar piyasasında varlığını hala korumaya devam eden şirket, Surface serisinin bu yeni üyeleri Perşembe günü resmi olarak tanıtıldı.

Microsoft Surface Duo, Android uyumluluk testini tamamladıMicrosoft Surface Duo, Android uyumluluk testini tamamladı

Microsoft Surface Laptop Go özellikleri ve detayları

Surface Laptop Go, temel olarak Surface cihazlardan bazı birkaç konfigürasyonla ayırıyor. Tasarımsal noktada neredeyse aynı olan cihazın daha küçük ve hafif olması ile öne çıkıyor. Daha düşük fiyat etiketine sahip olan bu model özellikler tarafında da bazı eksiklikler ile geliyor. Microsoft’un ince işçilikle tasarlanan kompakt bu kasada, 12.4 inç boyutunda bir ekran bulunuyor. 1536 x 1024 piksel çözünürlüğün yer aldığı bu modelde 3:2 en boy oranına sahip durumda. Bu ekran 720P ekrandan biraz daha iyi Full HD ekrandan ise biraz daha düşük seviyede geliyor.

Microsoft Surface Laptop Go’nun kardeşi olan Surface Laptop 3’e baktığımızda ise 2256x1504’ten 1536x1024 seviyesine düştüğünü görüyoruz. Donanım tarafında ise Surface Laptop Go’da 10.nesil Intel Core i5 1035G1 işlemci seti bulunuyor. Intel’in 11.nesil işlemcilerinden biri cihazı daha güçlü bir hale getirirdi. Modelde 4 GB RAM ve 64 GB eMMC dahili depolama yer alıyor. Her iki konfigürasyon da 2020 yılı için oldukça yetersiz gözüküyor. Diğer versiyonda ise 8 GB RAM ve 128 / 256 GB SSD belleği bulunuyor. Surface Laptop Go’da kulaklık girişi ve Surface Connect bağlantı noktaları yer alıyor. Ön tarafta ise 720P bir kamera bulunuyor.

Microsoft Surface Pro X özellikleri

Surface Laptop Go modeline ek olarak Surface Pro X modeli de tanıtıldı. Bu yeni cihaz aslında geçen yıl tanıtılan Surface Pro X modelinin donanım özelliklerinin yenilenmiş versiyonu diyebiliriz. Surface Pro X’te en büyük yenilikte Microsoft’un ARM işlemcisi SQ2 ile desteklendiği gözüküyor. Ayrıca Surface Pro X modelindeki pil kullanım süresi 13 saatten 15 saate çıkmış durumda.


Resmi olarak tanıtılan Microsoft Surface Duo özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Microsoft Surface Duo özellikleri ve fiyatı
Çift ekranlı Android Microsoft Surface Duo özellikleri ve fiyatıÇift ekranlı Android Microsoft Surface Duo özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ