Tanıtımı yapılan MediaTek Helio G70 özellikleri - Haberler - indir.com

Tanıtımı yapılan MediaTek Helio G70 özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-14 14:50:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Popüler akıllı telefon işlemci üreticilerinden birisi olan MediaTek, oyunculara yönelik olan yeni Helio G70 modelini tanıttı. Son dönemde pazarda oyuncu telefonları adı altında geliştirilmiş olan oyunculara yönelik akıllı telefonlar görüyoruz. Bu modellere artan ilgiden sonra işlemci üreticileri de oyun odaklı işlemciler üretmeye başladılar. Hem Qualcomm hem de MediaTek cephesinden oyuncu modeller için optimize edilmiş işlemciler üretilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Qualcomm’un Snapdragon 730G ve 765G modellerini pazarda görüyoruz. MediaTek ise G90 ve G90T işlemciler ile oldukça ses getirmişti. Şimdi ise şirket yeni bir oyunculara odaklı MediaTek Helio G70 modelini tanıttı.

MediaTek Helio G70 özellikleri

5G'li MediaTek Helio M70 İşlemcisi Duyuruldu5G'li MediaTek Helio M70 İşlemcisi Duyuruldu

Son dönemin hem ülkemizde hem de dünyada dikkat çeken modellerinden birisi olan Redmi Note 8 Pro cihazında Helio G90T işlemcisi bulunuyor. Şimdi ise daha uygun fiyatlı telefonlar için geliştirilmiş olan Helio G70 modelinin tanıtımı gerçekleştirildi. 2 GHz hızında dört adet Cortex A75 ve 1.7 GHz hızında dört adet Cortex A55 çekirdeğinden güç alan Helio G70 modeli 12 nm FinFET fabrikasyon süreciyle üretildi. Oyun performansını artırması hedeflenen HyperEngine teknolojisine sahip olan bu işlemci ARM Mali G52 GPU birimi ile geliyor.

48 megapiksele kadar destek ile beraber Full HD ekran desteği de yer alan bu işlemcide 5G desteği bulunmuyor. Bu noktada Helio G90T modeline göre işlemci hızlarının düşük olma sebebi Cortex A76 yerine Cortex A75 kullanılması olarak gözüküyor.


Yeni MediaTek Helio P90 İşlemcisi TanıtıldıYeni MediaTek Helio P90 İşlemcisi Tanıtıldı
MediaTek'in orta segment yeni işlemcisi duyurulduMediaTek'in orta segment yeni işlemcisi duyuruldu

PAYLAŞ