Tanıtımı yapılan Huawei Y9a özellikleri belli oldu - Haberler - indir.com

Tanıtımı yapılan Huawei Y9a özellikleri belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-07 12:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli teknoloji üreticisi Huawei’nin orta segment pazarındaki yeni akıllı telefon modeli Huawei Y9a duyuruldu. Huawei Enjoy 20 Plus ile benzerliklere sahip olan bu modelde pop-up selfie kamerası ile tamamen deliksiz ve çentiksiz bir ekran tasarımı görüyoruz. Çinli şirket Huawei, ilk etapta şirketin anavatanında piyasaya sürmüş olduğu Huawei Enjoy 20 Plus modelin bir hayli benzeyen orta seviye bu modelini duyurdu. Şirketi bu yeni modelini ise Huawei Y9a olarak adlandırmış durumda. Huawei’nin son dönemlerde Y serisinde sunduğu diğer cihazlar gibi Y9a modelinde de pop-up selfie kamerasına yer verdiğini görüyoruz. Bu sayede 6.3 inçlik Full HD+ ekran çözünürlüklü çentiksiz bir ekran deneyimi sunmayı başarıyor.

Huawei Y9a özellikleri ve detayları

Huawei akıllı telefon sektöründen çıkabilir iddiasıHuawei akıllı telefon sektöründen çıkabilir iddiası

Modelin arka yüzeyi Mate 30 serisine benzeyen dair şeklinde bir kamera modülü ile geliyor. Bu modül içinde dört kamera yer alıyor. Bu dört kamera ise 64 MP ana kamera, 8 MP 120 derecelik ultra geniş açılı kamera, 2 MP makro kamera ve 2 MP derinlik sensörü olarak yer alıyor. Modelin beşinci ve selfie kamerası ise 16 MP değerinde geliyor. Donanım tarafına gelecek olursak Huawei Y9a, MediaTek Helio G80 SoC işlemci gücü yer alan modelde 8 GB RAM belleği bulunuyor. 128 GB dahili depolama alanı sunan modelin 4300 mAh ise batarya boyutu bulunuyor. 40W SuperCharge hızlı şarj desteğine sahip olan telefon, işletim sistemi tarafında ise Android 10 temelli EMUI 10.1 ile beraber geliyor.

  • Ekran: 6,63 inç FHD+ LCD ekran
  • RAM: 8 GB
  • İşlemci: MediaTek Helio G80 SoC
  • Ön kamera: 16 MP
  • Arka kamera: 64 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş açılı kamera, 2 MP makro kamera, 2 MP derinlik sensörü
  • Depolama: 128 GB
  • İşletim sistemi: Android 10 temelli EMUI 10.1
  • Renk seçenekleri: Space Silver, Sakura Pink, Midnight Black

Modelin Sakura Pink, Space Silver ve Might Black olarak üç farklı renk seçeneği ile piyasada olacağını söyleyelim. Henüz cihazın satış fiyatı belli olmazken, modelin ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor.


Tanıtımı yapılan Huawei Enjoy 20 ve Enjoy 20 Plus özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Huawei Enjoy 20 ve Enjoy 20 Plus özellikleri ve fiyatı
Huawei FreeBuds Pro tasarımı ve kutusu ile beğenilecek mi?Huawei FreeBuds Pro tasarımı ve kutusu ile beğenilecek mi?

PAYLAŞ