Tanıtımı yapılan HomePod mini özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Tanıtımı yapılan HomePod mini özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-14 11:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bu akşam itibariyle gerçekleşen Apple etkinliğinde iPhone 12'lerin yanı sıra aynı zamanda HomePod Mini hoparlörün tanıtımı da gerçekleşti. Etkinlik öncesinde görüntüleri sızdıran Evan Bless hoparlörün etkinlikte tanıtılacağını göstermişti. Apple HomePod hoparlörün adında da anlaşılacağı üzere mini versiyonu olan bu cihaz, çok daha yuvarlak bir tasarıma sahiptir. İşte HomePod Mini özellikleri ve fiyatı;

HomePod Mini özellikleri ile gözleri üzerine çekti

Tanıtımının yapılmasının ardından dikkat çeken hoparlör HomePod Mini, önceki nesil tasarıma göre çeşitli farklılıkları içeriyor. Daha da yuvarlak bir tasarıma sahip olan bu cihaz, beyaz ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Tahmin edeceğiniz üzere Siri ile çok hızlı bir şekilde etkileşime geçen bu akıllı hoparlör tasarımında bir de dokunmatik ekran yer alıyor. 

Hoparlörün üst düzey bir ses seviyesine sahip olduğu aktarılıyorken aynı zamanda oynatma ve çok daha fazlası için çeşitli kontroller yer alıyor. Hoparlörün 8.4 cm yüksekliği var ve aynı zamanda Apple Watch Series 5 ile aynı S5 çipine sahip olmasıyla fark yaratıyor. Çok daha akıllı bir sisteme sahip olduğu aktarılırken bu hoparlör sayesinde her yerde Siri'ye bağlanarak bu hoparlörü kullanmaya başlayabilirsiniz. İstediğiniz gibi kontrol edebileceğiniz bu akıllı hoparlör, size özgür bir alan sunuyor. Intercom sayesinde kolay bir şekilde mesaj göndermek mümkün hale geldi. Siri'ye seslendiğiniz herhangi bir cihaz üzerinden de mesaj gönderebilirsiniz. 

Cihazda yer alan yerleşik mikrofonları ve Siri'nin kullanılmasıyla sesleri daha net bir şekilde tanıyan ve verilen görevleri de üstlenen bu akıllı hoparlör, üst seviyede 360 derece ses verebiliyor. Dev şirket Apple tarafından üretilen cihazlarla oldukça kolay bir şekilde bağlantı kurmayı başaran bu cihaz tasarımsal açıdan da oldukça şık bir görünüm sunuyor. Cihazın üst kısmında renkli bir ekran yer alıyor ve bu sesi açmayı ya da kısmayı sağlıyor. Yani kontroller bu kısımdan yapılabiliyor. Akıllı ev teknolojisine hizmet etmesi planlanan bu cihazın aynı zamanda gizlilik ve güvenlik tarafında da becerileri bulunuyor. Hoparlörün 16 Kasım’da 99 dolara satın alınabiliyor. Türkiye’de satılıp, satılmayacağı konusu ise belirsizliğini koruyor. Cihaz tasarımı ve özellikleri ile göz doldurmayı başarıyor.





PAYLAŞ