Tamamen yerli üretim Oppo Reno 5 Lite satışta: Özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Tamamen yerli üretim Oppo Reno 5 Lite satışta: Özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-28 11:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

OPPO’nun Türkiye’de ürettiği Reno 5 Lite modeli resmi olarak tanıtıldı.

Geçtiğimiz aylarda ülkemizdeki yatırımlarını arttırma kararı alan ve Türkiye’de bir fabrika açan Çin merkezli teknoloji devinin Türkiye’de ilk seri üretime başlayacağı cihaz Reno 5 Lite modeliydi. Bir süredir merakla beklenen cihaz nihayet kullanıcı karşısına çıktı.

OPPO 50 W'luk hızlı şarj teknolojisiyle dikkat çekiyorOPPO 50 W'luk hızlı şarj teknolojisiyle dikkat çekiyor

Tasarım açısından oldukça şık bir görünüme sahip olan OPPO Reno 5 Lite, üstün performansıyla da segmentinin iddialı ürünlerinden biri olacak.

Hayat Kadar Canlı Tasarımı (Flowing Light Design) konseptiyle satışa sunulan cihaz, kamera özellikleriyle de dikkat çekiyor. 

Türkiye'de üretilen yerli telefon Oppo Reno5 Lite satışta!

48MP çözünürlüğünde ana kameraya sahip olan Reno5 Lite modelinde ana kameraya ek olarak 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP makro kamera ve 2MP mono kamera bulunuyor.

Selife çekmeyi sevenler için de oldukça yüksek çözünürlük sunan Reno 5 Lite 32 MP ön kameraya sahip.  Ayrıca cihaz Çift Görüntülü Video özelliği hem ön hem de arka kameralardan aynı anda kayıt yapabiliyor.

OPPO Reno 6 Pro+ TENAA'da görüntülendi

OPPO'nun Yapay Zeka Portre Video özelliği de bu modelde güncel haliyle karşımıza çıkıyor. Çekilen videodaki kişileri tanıyor ve onları akıllı bir şekilde geri plandan ayırt edebilen bu özellik çekimlerin kalitesini de arttırıyor.

4310mAh pil gücüne sahip olan Reno5 Lite, 30W VOOC Hızlı Şarj 4.0 teknolojisine sahip. Bu sayede 56 dakikada tam şarj olurken, sadece 5 dakikalık şarjla 2,9 saat video izleme süresi sunuyor. 

Kullanıcılarının özel bilgilerinin güvenliğini de önde tutan Reno5 Lite, Uygulama Kilidi sayesinde kullanıcılarına başka kullanıcıların hangi uygulamalara erişebileceklerini, hangilerine erişemeyeceklerini kontrol etme imkanı tanıyor.

Oppo Reno5 Lite renk seçenekleri

İki farklı renk seçeneğine sahip olan cihazın renk geçişlerinin de oldukça başarılı olduğunun altını çizmek gerek. Sonsuz Siyah, koyu siyahtan daha açık siyah renge kadar değişebilen yumuşak bir siyah renk yelpazesi sunarken, Aurora Moru'nda ise, kompozit bir 3D arka panelde Sıvı Kristal Kaplama (Liquid Crystal Coating) ile ilgi çekici bir görünüme sahip. Reno 5 Lite’ın bu modelini belli bir açıda tuttuğunuzda mor olan arka yüzünde adeta gözeneklerden sızmış gibi bir yeşil gibi görünebilyor.

OPPO’nun Türkiye'de üretilen ilk telefonunu olan Reno 5 Lite’ın fiyat etiketi ise 4.299 TL olarak açıklandı.

Oppo Reno5 Lite teknik özellikleri

  • 6.4 inç AMOLED ekran
  • 2400 x 1080 piksel ekran çözünürlüğü
  • Mediatek Helio P95 işlemci
  • 8 GB RAM
  • 128 GB + 256 GB’a kadar microSD kart
  • Ana kamera: 48 MP Ana Kamera + 8 MP Geniş Açılı Kamera + 2 MP Makro Kamera + 2 MP Mono Kamera
  • Ön kamera: 32 MP
  • 4310 mAh, 30W VOOC 4.0 Hızlı Şarj
  • Android 11 ColorOS 11.1
  • Sonsuz Siyah, Aurora Moru
  • 172g

 

 


Dimensity 900 işlemcili OPPO Reno 6 ortaya çıktıDimensity 900 işlemcili OPPO Reno 6 ortaya çıktı
Oppo Reno 6 Pro+ 5G Geekbench'te görüntülendiOppo Reno 6 Pro+ 5G Geekbench'te görüntülendi

PAYLAŞ