Tamamen yerli harita HGM Atlas ve HGM Küre duyuruldu - Haberler - indir.com

Tamamen yerli harita HGM Atlas ve HGM Küre duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-25 12:25:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmete aldığı HGM Atlas ve HGM Küre adlı yerli harita uygulaması, dıştan bilgi gerekliliğine ihtiyaç duymayacak.

Ülkemizde harita servisi olarak bilindiği üzere Google Haritalar gibi seçenekler tercih ediliyordu. Yeni HGM Atlas ve HGM Küre ile birlikte, yer – yön verisinde dışa bağımlı olmayacağız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete alınan uygulama, Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi.

Yerli Girişim Minis Dünyada Bir İlke İmza AttıYerli Girişim Minis Dünyada Bir İlke İmza Attı

Yerli Girişim Minis Dünyada Bir İlke İmza Attı

HGM Atlas ve HGM Küre ne işe yarayacak?

HGM Atlas ve HGM Küre, harita ihtiyacını internet üzerinden, milli imkanlarla karşılayacak. Bununla birlikte, yazılımda dışa bağımlılığı kaldırmak, dijital dönüşüme altlık sağlamak da geliştirilme amaçları arasında. Uygulamada, Harita Genel Müdürlüğü tarafından üretilen siyasi ve fiziki, topoğrafik haritalar, milli uygu görüntüleri ve hava fotoğrafları sunulacak. Aynı zamanda uygulama güncel hava durumu bilgilerine de yer verecek. Yurt içindeki cadde ve sokaklar, görüntülenecek ve eczane, ambulans okul gibi sıklıkla ihtiyaç duyulan yerlerin bilgisine harita üzerinden ulaşılabilecek.

Tamamı milli imkanlarla hazırlanan HGM Atlas ve HGM Küre, yurt dışı haritalarında yerleşim yerleri, ana yollar, önemli nehirler, göller ve dağları gösterebilecek. Deprem verilerine de güncel olarak erişilebilecek olan uygulama, yer arama, yol tarifi, ölçme, uygulama paylaşımı özelliklerini de kullanıcılarına sunacak. Uygulama kapsamında, yakında tarihi ortofotolar da kullanıcılara sunulmaya hazırlanıyor. Bu ortofotoları, 1936 yılından beri çekilen, Harita Genel Müdürlüğünün çektiği fotolar oluşturuyor. Kamu kurum ve kuruluşlarına da sayısal olarak sunulacak olan uygulama, bu kuruluşların kendi uygulamalarını geliştirmesine de olanak tanımış olacak. Ar-Ge acil ve afet durumları, altyapı ve enerji işleri, lojistik faaliyetler, turizm gibi birçok çalışmada uygulamadan yararlanabilecek. Uygulamanın, dışa bağımlılığı azaltmanın yanı sıra, geliştirilmesindeki en büyük amaçlardan birisi de kişisel bilgilerin toplanmamasının önüne geçmek.



PAYLAŞ