Tabletten ya da Telefondan Dosya Yazdırmak - Haberler - indir.com

Tabletten ya da Telefondan Dosya Yazdırmak

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-07 23:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Android işletim sistemli akıllı cihazınızdan ve tabletinizden dosya yazdırmak için çeşitli yöntemler söz konusudur. Özellikle iş dünyanızda işlemlerinizi kolaylaştıracak ve size zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak olan yazdırma işlemlerinizi akıllı cihazınızdan ya da tabletinizden kolaylıkla halledebilirsiniz. Android akıllı cihazlar şu günlerde kullanıcıların her işlemlerini kolaylıkla halledebilecek güce sahiptir. Bu aşamada kullanıcılar akıllı cihazlarını ihtiyaçlarına göre ne kadar verimli hale getirdiği önemlidir. Android cihazlar müzik depolamaktan ve büyük Word sayfalarını kullanmaya kadar her işlemi yapabilir. Gerek iş hayatınızda gerek kişisel yaşamınızda en önemli işlemlerden biri de tabletlerden ve akıllı cihazlardan belge yazdırma özelliğidir. Bu özellik akıllı cihazını iş yaşamında daha aktif bir şekilde kullanmak isteyenler için son derece önemli bir durumdur. Tablet ya da akıllı cihazdan yazdırma işlemini gerçekleştirmek için Wİ-Fİ özellikli bir yazıcıya sahip değilseniz bile bu işlemi kolaylıkla halledebilirsiniz. Google, Wİ-Fİ özellikli bir yazıya sahip değilseniz bile yazdırma işleminizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmenizi son derece kolay bir hale getirmektedir. Google, dosya yazdırma işlemini gerçekleştirmek için Chrome hesabınız ile yazıcınıza telefonunuz ile bağlanmak için yeni bir yöntem sundu. Söz konusu işlemin kurulum aşaması biraz kafa karıştırıcı gibi gözükse de işlemlerinizi dakikalar içerisinde anında halletmenizi sağlayacak adımlara yazımızdan ulaşabilirsiniz. 

Google Cloud Print Hesabınıza Bağlanma İşlemi

Piyasada yer alan birçok yazıcı, Bluetooth, Wİ-Fİ ya da bunun gibi hızlı bir yöntem ile yazdırma işlemini gerçekleştiriyor olsa da her kullanıcının bu özellikleri destekleyen bir yazıcısı maalesef yoktur. Bu gibi durumlar ile karşı karşıya kalanlar için Google Cloud Print özelliği devreye giriyor. Yazıcınızı buraya kaydederek yazıcının internete bağlanma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Burada iyi bir bağlantı sağladığınız taktirde herhangi bir yerden kullanım elde edebilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra Android cihazınızdan ya da tabletinizden dosya yazdırma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu size son derece kolaylık sağlayacak bir durumdur. Piyasada yer alan yazıcıların birçoğu Google Cloud Print ile çalışır konumda olsa da bazıları bu sistem doğrultusunda çalışmamaktadır. 

Google Cloud Print Nasıl Kullanılır?

- Google Cloud Print özelliğini kullanmak için ilk olarak Google Chrome tarayıcısını başlatın. 

- Otomatik olarak giriş yaptıysanız eğer Google Chrome'a giriş yapın.

- Karşınıza çıkan pencerenin sağ üst köşesinde yer alan Menü seçeneğine dokunun. 

- Ayarlar bölümüne girin.

- Gelişmiş Ayarlar'ı göster seçeneğine dokunun.

- Google Cloud Print seçeneğine gidin ve Yönet'i tıklayın.

- Buradan Yazıcı Ekleye'ye giriş yapın.

- Söz konusu alanda mevcut yazıcıların hepsi listelenecek ve buradan istediklerinizi kontrol edecek ve Yazıcı Ekle seçeneğine dokunacaksınız. Bu sayede istediğiniz yazıcıyı doğrudan ekleyeceksiniz. 

Telefondan Dosya Yazdırma İşlemi

Bazı akıllı cihazlar daha önceden eklenmiş bir şekilde Google Cloud Print ile gelir. Akıllı cihazınızda bu uygulama yoksa uygulama mağazanızdan indirebilirsiniz. Google Cloud Print uygulamasını indirme işlemini gerçekleştirdikten sonra, Android akıllı cihazınızdan yazdırma işleminizi gerçekleştirmek için uygulamayı çalıştırmanıza gerek yoktur. Yazdırmak için aşağıda yer alan adımları takip edin;

- Akıllı cihazınızdan yazdırmak istediğiniz belgeyi seçin.

- Sağ üst köşede yer alan menü seçeneğine dokunun

- Burada yazdır seçeneğine dokunduğunuzda karşınıza yeni bir sayfa açılacaktır.

- PDF Olarak Kaydet’in hemen sağ kısmında aşağı oku tıklayın.

- Yazdırmak istediğiniz yazıcıyı seçin. Bağladığınız her yazıcının listesini görmek için Tüm yazıcılar… ‘ı tıklayın.

- Tüm ayarlamaları yaptıktan sonra Yazdır'a basmanız yeterli olacaktır. 

 





PAYLAŞ