Tablet satın alırken dikkat edilmesi gerekenler - Haberler - indir.com

Tablet satın alırken dikkat edilmesi gerekenler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-27 13:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Günümüz teknoloji çağının en çok kullanılan ürünlerinden bir tanesi olarak tablet bilgisayarları sayabiliriz. Akıllı telefonlardan sonra en çok kullanılan teknolojik cihaza tabletler diyebiliriz. Hatta tabletlerin,  hem akıllı telefon hem de tablet bilgisayar özellikleri taşıyan modellerini piyasada görmek mümkün. İşte bu yazımızda tablet bilgisayar alırken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için sıraladık.

1-İşletim sistemine dikkat edilmeli

Tablet bilgisayarlar alırken öncelikle işletim sistemine bakmanız gerekli. Şu an piyasada 3 farklı işletim sistemi mevcut. İos, Android, Windows işletim sistemli birçok tablet modeli ile karşılaşmanız olağan. Ancak hem birçok ücretsiz uygulamayı bünyesinde taşıması açısından hem de kullanım kolaylığı açısından Android işletim sistemi olan bir tableti sizlere önerebiliriz.

2-Ekran boyutu ne olmalı

Kullanım amacınıza göre bu özelliği sizin belirlemenizi tavsiye ederiz. Ancak son zamanlarda akıllı telefon ekranları 5 inc boyutlarına kadar ulaşmakta. Haliyle kullanıcılarda tablet bilgisayarlarının farklı olmasını istediğinden 10 inc boyutlarına kadar olan ekran boyutlarını tercih ediyor.

3-Hafiflik ve İncelik

Bu özellikte tam anlamıyla sizin kişisel tercihlerinize kalmış. Taşıma kullanım kolaylığı açısından ince ve hafif kasa tipi özelliği taşıyan tabletler daha çok ilgi görüyor.

4-Ram Kapasitesi ve işlemciye dikkat edilmeli

Kullanım amacınız ne olursa olsun bu özellik sizler için en gerekli unsur olarak nitelendiriliyor. Bir tablet bilgisayarı tercih ederken işlemciniz en az 4 çekirdekli ve en az 2Gb ram kapasitesi olmasına dikkat edin.

5- Hafıza tercihi

Kullanacağınız uygulamaları rahatlıkla kullanabilmeniz için hafıza kavramı tabletler için önem teşkil ediyor. Alacağınız cihazın en az 16 GB hafızası olmasına dikkat edin. Ayrıca hafıza desteği olan cihazları tercih etmelisiniz. Bunun yanında bilindiği üzere bazı tablet bilgisayarlar 32GB, 64GB gibi hafıza desteğini kabul edebiliyor. Hafıza desteği yanında 128Gb micro sd kart takabileceğiniz bir cihazı tercih etmenizi öneririz. Aksi taktirde sil ve yükle işlemiyle fazlasıyla uğraşabilirsiniz.





PAYLAŞ