Tablet Pazarı Rakamları Kötüye Gidiyor - Haberler - indir.com

Tablet Pazarı Rakamları Kötüye Gidiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-09 17:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Şirketlerin o döneme ait çeşitli gelir ve istatistikler rakamlarını araştıran analiz şirketi IDC, Apple'a yönelik bazı raporları paylaştı. Söz konusu bu paylaşım ile teknoloji dünyasındaki tablet pazarına ait bazı güncel veriler açıklanmış oldu. Tablet pazarındaki son dokuz çeyrek dilimdir süren düşüş ve kötü gidişat 2017 yılının ilk üç aylık döneminde de devam etti. Piyasanın önde gelen Microsoft ve Apple gibi devleri dahi, ürünleri ve çalışmaları ile tablet pazarındaki bu düşüşü engelleyemediler. İfade edilene göre 2017 yılının ilk üç aylık döneminde global anlamda tam 36.2 milyon tablet satışı gerçekleştirildi.

Bu rakam için daha önceki yılın aynı dönemine baktığımızda ise yüzde 8.5 oranlı bir düşüşün yaşandığını söyleyebiliriz. Tablet pazarının ilk çeyrek zirvesinin rakamlarına baktığımızda ise 50.4 milyon tablet satış rakamı ile 2014 yılını işaret edebiliriz. Analiz şirketi IDC, hem geleneksel normal tabletleri hem de Microsoft'un Surface Pro gibi güçlü tabletlerinin bu kategori kapsamında değerlendirdiğini ifade etti. Fakat son zamanlarda gördüğümüz döndürülebilir ekranlara sahip çift kullanımlı tabletlerin bu istatistiklere dahil olmadığını söyleyebiliriz.

Bu tablet pazarında Apple şirketi ise zirvedeki yerini korumaya devam ediyor. IDC tarafından belirtilene göre tablet pazarının dörtte biri Apple tarafından kontrol ediliyor. Fakat Pazar üzerindeki etkilerin kırılmasının ardından iPad Pro serisi tabletlerin satışlarının da etkilendiği ifade ediliyor. Çeyrek dilimde satışlarını arttırmayı başaran tek tablet üreticisi ise Huawei markası olmuş durumda. 2016 yılı itibariyle ilk çeyrek dilimde 2 milyon tablet satışı gerçekleştiren Huawei bu rakamı 2017 yılı itibariyle 2.7 milyon seviyelerine çıkarmış durumda.

Apple'ın tablet pazarındaki mart ayının sonlarında oynayacağı son kozu 1599 TL gibi bir fiyat etiketi ile sunuluyor ve buda iPad'in alt segmentlere oynayarak istatistiklere etki yapılması hedefleniyordu. IDC tarafından belirtlene göre tablet pazarında Microsoft ve Apple üst segment cihazlar ile biraz hareketlenebileceği iddia ediliyor. Bakalım bu üst segment tablet yarışı pazarında ipi hangi şirket gögüsleyecek göreceğiz.





PAYLAŞ