Tablet Bilgisayar Piyasası Kan Kaybediyor - Haberler - indir.com

Tablet Bilgisayar Piyasası Kan Kaybediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 16:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Akıllı telefonlar son dönemlerde hem teknolojik hem de tasarım anlamında bir hayli gelişmeye devam ediyorlar. Durum böyle olunca tablet bilgisayarlara olan ilgi yıllar geçtikçe azalmaya devam ediyor. Eskisi kadar popüler olmayan tablet bilgisayarlar yerine artık akıllı telefonlar yer almaya başlıyor. Telefon pazarı büyümeye devam ederken gelen son rakamlara göre tablet pazarının düşüşte olduğu gözüküyor. Oyuncu bilgisayarları ve dizüstü bilgisayarlarının yeniden ilgi görmesi ve akıllı telefon pazarının bir hayli zenginleşmesinden sonra tablet piyasasında gerileme görmeye devam ediyoruz. IDC tarafından yayınlanan yeni tablet verilerine göre tablet Pazarı 2018 yılının üçüncü çeyreği ile beraber yüzde 8.6 oranında küçülmüş durumda.

Tablet Pazarı Küçülüyor

Fortnite ile uyumlu Android akıllı telefon ve tabletler belli olduFortnite ile uyumlu Android akıllı telefon ve tabletler belli oldu

Dünya genelindeki cihaz satışlarında ise 36.4 milyonluk bir düşüş gözüküyor. Tablet sektöründeki en büyük düşüş ise 31.6 milyonluk rakamı ile yazı tahtası olarak sektörde bulunan tabletler bölümünde yaşanıyor. Çeşitli aksesuarların takılabildiği çok yönlü bu tabletler geçen yılın aynı dönemine göre tam yüzde 13.1 seviyesinde bir düşüş yaşadı. 2017 yılına göre ise 4.8 milyon adetlik bir gerilemenin söz konusu olduğu gözüküyor. Tablet dünyasında ise Apple, Amazon, Samsung, Lenovo ve Huawei markalarını görüyoruz.

Apple’ın bu noktada en büyük rakibi Samsung’a göre iki kat daha fazla tablet satışı gerçekleştirdiği gözüküyor. Akıllı kalem desteği de sunan yenilenmiş iPad modeli Apple’ın ürün yelpazesine güç katmaya devam ediyor. iPad Pro 2018’in tanıtılması ile beraber ise tablet pazarında Apple’ın bir ivme kazanması bekleniyor. Samsung ise önceki yıla göre bir düşüş yaşasa da, pazardaki iki numaralı yerini koruyor. Amazon tarafında ise orta-üst segment kategorisindeki ürünleri başarı yakalarken 2017’e göre büyüme gösteren tek tablet üreticisi ise Huawei olmayı başarıyor. Bakalım 2019 ile beraber bu pazarda ne gibi değişiklikler göreceğiz.


Google Pixel Tablet Modeli SızdırıldıGoogle Pixel Tablet Modeli Sızdırıldı
2018 modeil iPad Pro en ince tablet olabilir2018 modeil iPad Pro en ince tablet olabilir
Lenovo ve LG'den ortak tablet!Lenovo ve LG'den ortak tablet!

PAYLAŞ