T-Mobile hacklendi! 47,8 milyon kişinin bilgileri ele geçirildi. - Haberler - indir.com

T-Mobile hacklendi! 47,8 milyon kişinin bilgileri ele geçirildi.

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-19 10:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

T-Mobile, 47,8 milyon kullanıcısının verilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçtiğini doğruladı. Söz konusu bilgiler arasında kimlik numarası, ev adresi ve pin kodu gibi kişiler için önemli olan bilgilerde yer alıyor. 

Özellikle de ABD'de operatör denildiğinde ilk sıralarda akla gelen isimlerden olan T-Mobile'ın, geçtiğimiz günler içerisinde hacklendiği iddia edilmişti. Darkweb’de T-Mobile müşterilerinin bilgilerini satışa çıkardığını iddia eden hacker'ın söyledikleri ise yalnızca bir iddiadan ibaret değildir. Ancak T-Mobile yetkilileri söz edilen bu iddiaları kabul etti. Şirket bünyesindeki yetkililer 47,8 milyon kişinin bilgilerinin çalındığını doğruladı. Elde edilen bu bilgiler arasında ise daha yeni başvuru yapmış ve hattı henüz açılmamış olan müşterilerde vardır. 

Hacker tarafından verilen bilgiler

Geçtiğimiz günler içerisinde bir Darkweb forumunda ABD’deki 100 milyon kullanıcının bilgilerini satışa çıkardığı kötü niyetli kişiler, bu bilgileri nereden ele geçirdiğini açıklamamıştı. Ancak Motherboard adlı bir haber sitesinin yetkilileri, hackerın örnek olarak vermiş olduğu bilgileri incelediğinde, bu bilgilerin bir kısmının T-Mobile'a ait olduğunu fark etti.

Kullanıcılar telefon numaraları, ev adresleri IMEI numaraları, ehliyet bilgileri ve Sosyal Güvenlik Numaralarını (kimlik numaraları) çalan hacker, bu bilgileri çok yüksek bir fiyattan satmaya çalışıyordu. T-Mobile ise yaşanan bu olaylar karşısında günlerde açıklama yapmayı reddediyordu. 

T-Mobile hackerların saldırılarını doğruladı

Sonunda sessizliğini bozan şirket yetkilileri saldırının doğru olduğunu dile getirdi ve 47,8 milyon kullanıcının verisinin ele geçirildiğini dile getirdi. Saldırı ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda, "Yaşanan olayla ilgili araştırmalarımız hâlâ devam etmekte. Şirketimize yapılan saldırı sonucunda bazı kişisel bilgilerin de ele geçirildiği doğru. Fakat kullanıcıların kredi kartı bilgileri gibi finansal bilgilerin çalındığıyla ilgili herhangi bir kanıt bulunmamakta." diyerek bazı bilgilerin güvene alındığını açıkladı.

T-Mobile yetkilileri ele geçirilen bu verilerde 7,8 milyon aktif kullanıcı bilgilerinin bulunduğunu ve geriye kalan 40 milyon kullanıcının ise eski kullanıcılardan oluştuğunu belirtti. Aynı zamanda bu 7,8 milyon kullanıcının sim kartlarını aktif hale getirmek için kullanmış olduğu pin kodunun da ele geçirileceğini doğruladı. T-Mobile, yaşanan bu siber saldırının daha ciddi sonuçları olmaması adına gereken her işlemi yaptıklarını dile getirdi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 

 





PAYLAŞ