Swift Programlama Dili Açık Kaynak Kodlu Oldu - Haberler - indir.com

Swift Programlama Dili Açık Kaynak Kodlu Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-12-04 13:00:21
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Apple'ın geçtiğimiz aylarda duyurduğu Swift programlama dili açık kaynak kodlu hale geldi. Java tabanlı yazılan bu dil Apple tarafından geliştiriciler için tamamen açık kaynak hale getirildi. Artık tüm platformlarda sorunsuz ve hızlı bir şekilde çalışabilecek.

Apple, Objective-C dilini bir kenara bırakarak öğrenilmesi daha kolay, iOS ve OS X tabanlı yazılım geliştirmede büyük kolaylık sağlayan Swift'i WWDC 2014 etkinliğinde geliştiricilere sunmuştu. Bugün yapılan duyuru ile iOS ve OS X tabanlı yazılım geliştirilmesinde daha hızlı ve pratik bir çözüm sunan Swift, açık kaynak kodlu hale geldi.

Uygulama, oyun geliştiricilerinden şirketler ve eğitim kurumlarındaki yetenekli geliştiricilere kadar bir çok kişiye açık kaynak kodlu sunulan Swift, bu sayede sunduğu yeni özelliklerine ve optimizasyonlarına geçişi kolaylaştıracak. Açık kaynak kodlu olması Swift'in farklı bir bilgisayara taşınmasını kolaylaştıracak.

Bununla birlikte swift.org sitesini kullanıma açan Apple, bugüne kadar kapalı kaynak kodu ile daha güvenli ve daha gelişmiş bir hizmet sunsa da yaptığı bu hamle ile Swift programlama dilinin daha çok kullanılması, pazardaki payının artması ve programlama dilindeki var olan hataların daha hızlı tespit edilerek kısa zamanda sorunun giderilmesi konusunda etkin bir çözüm sunmayı amaçlıyor.

Swift'i açık kaynak kodlu sürümü ilk olarak Linux üzerinde çalışan bir Swift versiyonu ile ortaya çıktı. Tüm iOS, OS X, WatchOS ve tvOS gibi tüm Apple yazılım platformlarını ve Linux platformunu destekleyen Swift ayrıca Android ve Windows üzerinde de geliştiriciler için kullanılabilir olacak.

Halen geliştirilme aşamasında olan Swift'in yeni versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.

 





PAYLAŞ