Swarm Nedir? Nasıl Kullanılır?

Swarm, adlı yer bildirme platformu, yakınınızdaki arkadaşlarınızla iletişim kurmanızı iletişime geçmenizi de sağlıyor.
Tahmini Okuma Süresi : 2 dk 1 sn   Eklenme Zamanı : 2017-12-26 00:39:57
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru Cevap

Yer bildirme platformları arasında en popüler uygulamalardan biri olan Swarm, 5 Mayıs 2014 tarihinde mobil yazılımlarda kullanılmaya başlandı. Platform kısa süre içerisinde popüler bir uygulama haline gelmeyi başardı. Ücretsiz olarak kullanılan Swarm, üyelerinin birbirleriyle iletişim haline geçmelerini ve birbirlerini kolayca bulabilmelerini sağlıyor. Swarm, yer bildirimi yapan arkadaşlarınızın nerede olduklarını, uzaklık mesafesiyle birlikte görmenize olanak tanıyor ve bildirimin, ne kadar süre önce yapıldığı hakkında da bilgi sahibi oluyorsunuz. Daha önce bu görev Foursquare'a aitken, Foursquare yer bildirimini Swarm'a devredip, kendisi sadece mekanlar hakkında kullanıcıların tavsiyede bulunduğu bir platform oldu.

Swarm Kullanımı

Swarm uygulamasına giriş yapmak için, isterseniz bağlantılı Foursquare hesabınızı, isterseniz mail adresinizle ya da Facebook hesabınızı kullanabilirsiniz. Önceden Fourswuare hesabı olanların yeniden kayıt yaptırmasına gerek kalmıyor ve direkt olarak hesaplarını Swarm üzerinde açabiliyorlar. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra, uygulamanın üst kısmında bulunan dört seçenekten ilkine bastığınızda, arkadaşlarınızın ne kadar uzağınızda olduğunu görürsünüz. İkincisi, arkadaşlarınızın chek-in yaptıkları mekanları gösterir. Üçüncüsü, arkadaşlarınızla plan yapmanızı sağlar. Buluşmak istediğiniz arkadaşınızı ya da arkadaşlarınızı bir mekana etiketlesiniz ve ona bildirim gider. Dördüncüsü, kendi profilinizi açar.  Burada arkadaşlarınızı ve chek-inlerinizi görebilirsiniz.

Profilinizin sol üst kısmında bildirimlerinizi görebilirsiniz, sağ üst kısım ise yeni arkadaş eklemenize yarar. Profil fotoğrafınızın üzerinde yer alan butonlar ise soldan itibaren ilki, arkadaş listenizi görüntüler. İkincisi, sizin yer bildirimi yaptığınız yerleri gösterir, üçüncüsü, puan durumunuzu görüntüler ve sonuncusu da yer bildirimi yaptığınız esnada paylaştığınız fotoğrafları görmenizi sağlar. Uygulamanın ayarlar kısmından, profilinizde yapmak istediğiniz değişiklikleri yapabilir ve bildirimlerinizi yönetebilirsiniz.



Daha Fazla Göster