Suya Düşen iPhone'u Pilavlık Pirince Yatırın - Haberler - indir.com

Suya Düşen iPhone'u Pilavlık Pirince Yatırın

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

İstem dışı bir dikkatsizlik sonucu iPhone'unuzu suya düşürdünüz ve cihazınız çalışmaz hale mi geldi? Hiç sorun değil, haberimizde anlatacağımız yöntemle cihazınızı büyük olasılıkla yeniden çalışır duruma getirebilirsiniz.

Cep telefonu sahiplerinin sık yaşadıkları en büyük sorunların başında, cebe konulan telefonların suya düşmesi olayıdır. Bu gibi durumlarda çoğu zaman oldukça hassas olan bu cihazlar kurtarılamaz ve hurdaya çıkması kaçınılmaz bir sondur.

Eğer bir iPhone kullanıcısı iseniz ve de hatayla cihazınızı suya düşürdüyseniz endişe etmenize hiç gerek yok. Bu gibi durumlarda iPhone'unuzun tek kurtarıcısı marketten alacağınız yarım kilo pilavlık pirinç olacak.

iPhone ve Pirinç

Evet yanlış okumadınız, suya düşen iPhone'unuz için tek kurtarıcı yarım kilo pirinç! Nasıl olur? demeden, hemen aşağıdaki çözüm yolunu okuyun.

iPhone'un güvenliğini en üst seviyede tutan Apple'ın bu cihazlarında herhangi bir sıvıyla temas etmesi halinde sistemi kendiliğinden kapatan bir özelliği yer alıyor. Bu özellik sayesinde suya düşen cihaz, sıvı daha ana kart ve bataryaya ulaşmadan sistemi kendiliğinden kapatarak kendisini koruma altına alabiliyor.

Bu gibi durumlarda yapmanız gereken şey ise; bir saç kurutma makinesi bularak orta değerdeki bir sıcaklıkta cihazdaki buton, şarj veya kulaklık girişlerinde bulunan boşluklardan cihazın içerisine sıcak hava tutmak olmalı. Sonrasında da kuruduğunda emin olduğunuz iPhone'unuzu bir poşet içerisinde bulunan yarım kilo pirinç'e 2 gün boyunca yatırmak olacak.

Bu süre boyunca pirinçlerin görevi, kurutma sonucunda cihaz içerisinde oluşan nemlenmeyi almak. Süre sonunda cihazınızı yeniden açmayı deneyebilirsiniz.

iPhone Pirinç

Eğer cihazınız bu yönteme rağmen hala açılmıyorsa, iPhone'un üzerinde bulunan açma/kapama tuşu ile menüleri açmak için kullandığınız Home tuşuna aynı anda basarak yeniden açmayı deneyebilirsiniz. Bu işlem cihazda bulunan ve DFU modu olarak adlandırılan bir güvenlik fonksiyonunu devreden çıkarmak için kullanılıyor.

Tüm bu yapacağınız işlemler sonucunda suya düşen iPhone'unuzun açıldığını ve cihaz ekranının size Apple'ın elmasını tekrar gösterdiğini görebileceksiniz.

Yine de cihazım açılmıyor diyorsanız, o zaman geriye iki çare kalıyor. Bunlardan birisi, size en yakın resmi Apple servisine gitmek ya da yeni bir iPhone satın almak. Karar size kalmış.





PAYLAŞ