Suudi Arabistan'dan Huawei Birlikteliği! - Haberler - indir.com

Suudi Arabistan'dan Huawei Birlikteliği!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-13 16:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz ay içerisinde başlayan ve gündemde adeta bomba etkisi yaratan ABD ile Çin arasında yaşanan ticari savaşın kurbanı Huawei ile ilgili detaylar halen gelmeye devam ediyor. Olayların akışına baktığımızda ABD hükumetinin Huawei ürünlerine karşı getirmiş olduğu yasak, Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei son derece olumsuz olarak etkilemişti. ABD'li büyük şirketler verilen karar doğrultusunda Huawei ile olan bağlantılarını askıya aldı ve Huawei bu durum karşısında oldukça zor günler içerisine girdi. Fakat şöyle bir durum söz konusu ki, Huawei ile ilgili her zaman olumsuz haberler gelmiyor. Bu dönem içerisinde Huawei açısından sevindirici bir durum ile karşı karşıya geldik. Suudi Arabistan teknoloji bakanı, Huawei Technologies Co tarafından üretilen ürünleri kullandıklarını ve kullanırken de herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmadıklarını dile getirdi. 

Huawei'ye iyi haber

Geçtiğimiz hafta içerisinde Japonya da gerçekleşen G20 etkinliğinde, Suudi Arabistan teknoloji bakanı Abdullah al-swaha, ülkesinin Huawei tarafından üretilen ürünleri kullandıklarını ve herhangi bir sorun ile de karşılaşmadıklarını dile getirdi. Bu sebeple de Huawei teknolojisine ait ürünleri kullanmaya devam edeceklerini söyledi. Abdullah al-swaha; "Dijital ekonomimizi oluşturmaya gelince, iki yol gösterici ilkemiz var. Birincisi, biz açık bir ekonomiyiz, o yüzden Doğu, Avrupa veya Batı’dan geldiğinde, her zaman ortak yanlısıyız. İkinci ilke, bu şirketler ve çözüm sağlayıcıları teknik, düzenleyici ve siber güvenlik gereksinimlerimize uyduğu sürece, onlarla çalışmaktan mutluyuz" dedi.

Huawei Mate X 5G Hız Testi Sonucu Göz KamaştırıyorHuawei Mate X 5G Hız Testi Sonucu Göz Kamaştırıyor

Çinli teknoloji devi Huawei, yeni nesil 5G mobil ağının en büyük ticari dağıtımını, Orta Doğu ve Kuzey Afrika üzerinde yapmayı planladıklarını ve bunun aynı sıra aynı zamanda pazar günü Japonya ile imzalanan bir işbirliği anlaşmasının çok daha ileri düzeylere çıkış yapmalarına yardımcı olacaklarını umduklarını dile getirdi. Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei, yaşadığı bu zor olayları, yeni pazar ve yeni bir yol bularak atlatmaya çalışıyor. Şirketin üst düzey bir yöneticisi CES Asia teknoloji fuarında, Huawei şirketinin dünyanın en iyi akıllı cep telefonu üreticisi olma planlarını biraz daha ertelemek zorunda olduklarını dile getirdi. Bununla beraber aynı zamanda yönetici, Huawei'in halen günde 500.000 ile 600.000 akıllı telefon satışı yaptığının da altını çizdi. 

Bu yılın ilk aylarında, Çin'de adeta akıllı telefon pazarının lideri olan Huawei, en çok satılan mobil cihazlar sıralamasında Apple'ın ikinci sıradaki koltuğunu elinden almayı başardı. Aynı zamanda söz konusu şirket yetkilileri, Samsung'u da, “bu yılın sonu en erken ya da en geç gelecek yıl” geçeceklerine inandığını söylemişti. Huawei emin adımlarla zirveye doğru ilerlerken, şirket adına yapılan bu yaptırımlar şirketin ciddi anlamda zarar görmesini sağladı. Bu sebeple Huawei, şu dönemlerde zirvede yer almak değilde farklı yollar bularak üretimini artırmak yönünde çalışamalar içerisinde. Şirket yeni alanlar keşfederek pazar alanını eskisi gibi genişletmeye yönelik çalışmalar yapıyor. Gelecek günlerde de Huawei adına olumlu haberler ile karşılamak, şirketin iyiye gittiği anlamına gelecek önemi içerikler arasındadır.

 


ABD'li Şirketler Avrupalı Ortaklarından Huawei'yi Boykot Etmelerini İstiyorABD'li Şirketler Avrupalı Ortaklarından Huawei'yi Boykot Etmelerini İstiyor
Huawei Matebook Lansmanını ErtelediHuawei Matebook Lansmanını Erteledi
ABD İlk Huawei Yasağını AçıkladıABD İlk Huawei Yasağını Açıkladı

PAYLAŞ