Suudi Arabistan'daki devlet destekli bu uygulama büyük tepki çekiyor! - Haberler - indir.com

Suudi Arabistan'daki devlet destekli bu uygulama büyük tepki çekiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-04 09:10:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

Shahad al-Mohaimeed isimli bir Suudi Arabistan vatandaşının Trabzon'daki otelden kaçarak anlattıkları Suudi Arabistan'daki gerçek bir korkuncu ortaya çıkardı. İşte tüm dünyada tepki çeken uygulama.

Trabzon'da ailesiyle birlikte kalan Shahad al-Mohaimeed, babasına ait kredi kartları, kimlik ve telefonları alarak Trabzon'daki otelden ayrıldı. 17 yaşında olan genç kızın yaşamında aile baskısının çok fazla olduğu ve temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına dahi ailesinden hiçbir şekilde maddi desteğin olmadığı öğrenildi.

Yazarlar için motivasyon arttıracak 5 uygulamaYazarlar için motivasyon arttıracak 5 uygulama

Hayatı boyunca o günü beklemiş!

Parasız bir şekilde yaşayan ve aynı zamanda erkek egemenliğinde yaşamasına izin verilen genç kızın aynı zamanda ciddi bir şiddete maruz kaldığı öğrenildi. Erkeklerin kadınlar üzerinde ciddi bir egemenliğin olduğu bilinse de Suudi Arabistan'da yaşananların çok daha ileri seviyede olduğu görüldü. Öyle ki ülkede erkek egemenliğinin desteklenmesi adına özel bir akıllı telefon uygulaması da geliştirilmiş. Trafik cezası ödemeden erkeklerin eşleri ya da kızları gibi kadınlar ile ilgili pek çok farklı durumu öğrenmesini sağlayan uygulama, kadınların kaçmasına engel olarak geliştirilmiş. Bu bakımdan kaçmaya çalışan kadınlar, kolay bir şekilde fark edildiği gibi daha sonrasında eşine teslim edilerek şiddete maruz bırakılıyor ve çoğu zaman öldürülüyor. Yaşanan bu olaylar sonrasında kaçış için farklı bir plan yapan Shahad al-Mohaimeed ise bu planı Trabzon’da uyguladı.

Gidecek mesajı önledi!

Durumdan babasının haberi olmaması adına babasının telefonu da beraberine alarak kaçan genç kız, hava yolu ile Avusturya’ya gitmeye çalıştı. Sefer olmaması nedeniyle Gürcistan'a karayoluyla gitti. Güvenli bir noktaya ulaştıktan sonra konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ve tüm dünyanın dikkatini çeken genç kız, Suudi Arabistan'da kullanılan ve hükümet tarafından desteklenen Absher uygulamasını anlattı.

Uygulama dahilinde erkeklerin sahip olduğu kadın ve çocuklar ile ilgili özel bir bölüm üzerinden kolay bir şekilde bilgi alabildiğini aktaran genç kız, bu bölümde kadınların kaç kere seyahat ettiğinden nereye gittiklerine kadar her şeyin ayrıntılı olarak yer aldığını söyledi. Üstelik kaçmaya çalışan kadınlar için uygulama üzerinden kullanıcılara bildirim gönderilerek durumdan haberdar olması da sağlanıyormuş. Tüm bunlar sonrasında dikkat çeken Suudi Arabistan'daki bu uygulama için tüm dünyada tepkiler giderek artarken, bu konuda nasıl bir sürecin yaşanacağı merak ediyor. 

Suudi Arabistan 47 oyunu yasakladı!


Apple, Abonelik Ücretleri İle Dolandıran Uygulamaları KaldırıyorApple, Abonelik Ücretleri İle Dolandıran Uygulamaları Kaldırıyor
Outlook iOS uygulamasının yeni yüzü kullanıcılarla buluşuyorOutlook iOS uygulamasının yeni yüzü kullanıcılarla buluşuyor
Formunuzu korumanız için 7 ağırlık ve egzersiz uygulamasıFormunuzu korumanız için 7 ağırlık ve egzersiz uygulaması

PAYLAŞ