Surface Duo 2 sonbaharda geliyor - Haberler - indir.com

Surface Duo 2 sonbaharda geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-12 13:30:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Katlanabilir ekranlı akıllı telefon pazarında Samsung ve Huawei öne çıksa da yakında bu pazara yeni şirketlerde dahil olacak gibi görünüyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz sene Micrtosoft Surface Duo adını verdiği bir model tanıtmıştı. Fakat telefonun ekranında bazı sorunlar vardı. Yine de tasarım açısından oldukça güçlü hatlara sahip olan Surface Duo, Microsoft’un bu yöndeki vizyonunu da ortaya koymuştu ki şirket bir sonraki modelle dikkatleri üzerine çekecek gibi duruyor. Microsoft hakkındaki yeni bir sızıntıya göre Surface Duo 2 modeli bu son baharda kullanıcıların karşısına çıkacak.

Surface Duo, Avrupa'da satışa çıkıyorSurface Duo, Avrupa'da satışa çıkıyor

Surface Duo 2 daha güncel bir donanıma sahip olacak

Şirketin bir önceki modeliyle ilgili eleştiriler karşısında temel sorunun yazılımdan değil donanım kaynaklı belirtilmişti. Yazılım kısmındaki sorunun çözümü yazılım güncellemelerle düzeltmek mümkün olsa da ne yazık ki donanım konusunda böyle bir imkan bulunmuyor. Surface Duo duyurulduğunda da cihazın eski bir donanıma sahip olması endişe yaratmış haliyle cihaz piyasaya çıktığında ise donanımı biraz daha eskimişti.

Microsoft Surface Duo yakında farklı ülkelerde satışa çıkacak

Windows Central sitesinde dün yayımlanan bir habere göre, Microsoft Surface Duo 2 modelinde daha güncel olarak tanımlanabilecek bileşenleri tercih edecek. Bu da yeni akıllı telefonun Qualcomm’un Snapdragon 888 işlemcisiyle ve daha yüksek RAM kapasitesiyle kullanıcıların karşısına çıkabileceğini gösteriyor. Bunun yanı sıra ilk modeldeki tek arka kameraya bir eşlikçi gerekmese de, ikinci modelde kameranın iyileştirilmesi gerektiği de belirtilmekte.

Tabi ki, tüm bu güncel detaylar Surface Duo 2 modelinin 2021 bitmeden piyasaya çıkmasına bağlı olduğunun altını çizmekte fayda var. Windows Central’ın haberinde Surface Duo 2 modeli Eylül ya da Ekim ayında tanıtılabilir. Ama bir önceki modelin tanıtımının defalarca ertelendiğini göz önünde bulundurarak bu iddiaya biraz temkinli yaklaşmak gerekiyor.

Bunun yanı sıra belirtilen tarih nedeniyle de Surface Duo 2 modeli Android 12 olmadan çıkacak gibi görünüyor. Tabi bu durum Surface Duo 2 için bir eskiden ziyade olumlu bir özellik de olabilir. Yeni bir yazılım yerine daha kararlı bir sürüm olan Android 11’le çalışmak, Microsoft’a Surface Duo 2 kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunabilir.


Microsoft Surface Pro 7 Plus tanıtıldıMicrosoft Surface Pro 7 Plus tanıtıldı
Yeni xCloud güncellemesi, Surface Duo'yu oyun konsolu yaptıYeni xCloud güncellemesi, Surface Duo'yu oyun konsolu yaptı

PAYLAŞ