Supercharger ağı Türkiye'ye de uzanacak - Haberler - indir.com

Supercharger ağı Türkiye'ye de uzanacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-28 10:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Tesla ve SpaceX şirketlerinin kurucusu olan Elon Musk, "Supercharger ağı Türkiye'ye tarafına da gelecek" şeklinde bir açıklama yaptı.

Tesla Model Y hakkında yeni bilgiler sızdırıldı!

Tesla Modellerinde Atari Oyunu Oynanacak!Tesla Modellerinde Atari Oyunu Oynanacak!

Supercharger ağı Türkiye'ye de uzanacak

Elon Musk, gönderdiği bir paylaşımda Tesla kullanıcılarına müjdeyi verdi. Yapılan bu duyuru ile birlikte Musk, Avrupa'da bulunan Supercharger istasyonlarının 2019 yılından itibaren yüzde 100 kapsayacak şekilde artacağını belirtti. Bu paylaşımda Musk, İrlanda'dan Kiev'e, Norveç'ten Türkiye'ye kadar uzanan bir Supercharger istasyonu ile Avrupa'da bulunan birçok Tesla kullanıcısının bu hizmetten yararlanmasını sağlayacak.

Söz konusu olan bu gelişme hakkında değerlendirme yaparsak, ABD ve Türkiye arasında yaşanan kriz sonrasında Tesla şirketi bazı faaliyetlerini durdurma kararı almıştı. Yaşanılan krizin ardından ABD tarafından ithal edilen araçlara ek vergi konulması, ABD çıkışlı ürünlerin ülkemizde ciddi derecede pahalaşması gibi sorunlara neden olmuştu. Bu gelişmeler sebebiyle de Tesla, Türkiye tarafında olan yatırımlarını askıya almıştı.

Bugünkü gelişme ile birlikte Tesla Motors'un önümüzdeki yıl ülkemizde tekrardan faaliyete geçeceğini tahmin ediyoruz. Henüz faaliyet hakkında resmi bir açıklama yapılmamış olsa da Elon Musk, zaman içerisinde yaşanılacak olan gelişmelerin kaynağı olabilir. Çünkü birçok çalışmasını sosyal medya üzerinden paylaşıyor. Bizde sizleri bu konuda bilgilendireceğiz. 


Tesla'ya FBI SoruşturmasıTesla'ya FBI Soruşturması
Tesla'nın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Belli OlduTesla'nın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Belli Oldu
Elon Musk: Gelecekte Mars'a taşınabiliriz!Elon Musk: Gelecekte Mars'a taşınabiliriz!

PAYLAŞ