SüperBilgisayar Nedir? - Haberler - indir.com

SüperBilgisayar Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-23 10:15:00
Editör : Esat Karaman
Kategori : Donanım

Dünyanın En Hızlı Süperbilgisayarı

2 yıl önceye kadar zirvede olan NUDT Tianhe-2 yerini 93,01 petaflop'luk hıza sahip Sunway TaihuLight'a bıraktı. Top 500'e göre SüperBilgisayarların bir sonraki babası, Summit olacak. Oak Ridge National Lab'de çalıştırılmakta olan bu süperbilgisayar, 2018 yazında aktif hale gelecek.

Sunway Taihulight Nedir ?

Sunway Taihulight İşlemci ve büyüklüğü ile öne çıkartılan en hızlı bilgisayar;

  • Her bir işlemcisi 4 çekirdeğe sahip 1.45 GHz SW26010 işlemci modeli.
  • Her çekirdek grubu, düğüm başına bünyesinde toplam 260 çekirdek için 65 çekirdek barındırıyor.
  • Her sistem kabini 1.024 düğüm içeriyor.
  • Tüm sistem 40 adet kabinden ibaret.

Peki Bu Süper Bilgisayar Nerelerde Kullanılıyor?

Gulf of Mexico'daki petrol rezervlerini daha iyi belirlemek, uçaklar için daha sağlam aerodinamik tasarımlar geliştirmek, hastalıklara yeni tedaviler geliştirmek,kasırga ve afet tahmin etmek,hava modelleri üretmek, ve askeri silah tasarımları askeri araçlar üretmek,uçak motoru simülasyonları üretmek,askeri simülasyonlar üretmek,

Süperbilgisayar tam olarak bu alanlarda kullanılıyor ancak bilinmeyen daha çok alanı var. Henüz hiçbir işlemci silikon tabanlı süperbilgisayarlar karşısında rekabet edecek seviyeye erişmiş değil. Ancak şundan emin olun Kuantum bilgisayarlar gelecekte daha iyi bir yere gelecek ve birçok dalda kullanılmaya başlanacak çünkü her dalda bilgisayara ihtiyaç oluyor. Bu bilgisayar 2018 sonlarında aktif hale gelecek ve alanında göreve başlayacaktır.





PAYLAŞ