Süper kanlı ay tutulmasında ilginç bir detay ortaya çıktı! - Haberler - indir.com

Süper kanlı ay tutulmasında ilginç bir detay ortaya çıktı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-20 16:03:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Reddit kullanıcısı tarafından fark edilen bir durum sayesinde süper kanlı ay tutulması sırasında ayağı bir göktaşı çarptığı ortaya çıktı. İşte detaylar.

Geçtiğimiz hafta itibariyle yaşanan süper kanlı ay tutulması tüm dünyada büyük bir ilgi uyandırdı. Milyonlarca kişi bu özel olayı yakından takip ederken oldukça ilginç ve sık görülmeyen bir durumun da yaşandığı ortaya çıkarıldı.

National Geographic duyurdu!

National Geographic tarafından paylaşılan bu gelişme aslında Reddit kullanıcısının durumu fark etmesiyle ortaya çıktı. Ay tutulması sırasında aya bir gök taşının çarptığı gören kullanıcı, durumu internette paylaştı. Bu iddialar üzerine yapılan araştırmalarda da durum onaylandı ve aya göktaşının çarptığı tespit edildi. Çok kısa bir süre içerisinde bu olay gerçekleşmesine rağmen yapılan araştırma ve incelemeler neticesinde bu durumun gerçekliği onaylandı.

Reddit’ten duyurmuştu

Bir gök taşının aya çarpmasından ziyade durumun en ilginç diğer yanı bir internet kullanıcısının bu durumu fark ederek internette yayınlaması oldu. İnternette oldukça dikkat çeken ve milyonlarca kişinin internetten öğrendiği bu durum daha sonrasında ise uzmanları harekete geçirdi. Gökbilimciler konu ile ilgili araştırmalar yapmaya başlarken yapılan yakın incelemeler ile birlikte durum kesinleştirilmiş oldu. Ay’a Çarpan Gök Cisimlerini Tespit ve Analiz Sistemi (MIDAS) verilerine göre cisim 30 cm çapında ve 22 kg ağırlığında. 

Earth and Space indir - Windows - ücretsiz eğitici oyunu





PAYLAŞ