Sunucudan ülke engelleme nasıl yapılır ? - Haberler - indir.com

Sunucudan ülke engelleme nasıl yapılır ?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-18 20:11:15
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Web Host Mesenger kavramı yani kısaca adlandıracak olursak WHM , sunucu yönetimine yarayan bir yazılım. Root' un yetki istediği bu yazılımda yazılımın kullanıcıları şu sunucularda kullanırlar : Reseller, VPS, VDS ve Dedicated .

 

Web site ülke engelleme güncellemesi: Web sitesi kurucuları çoğunlukla kendilerine yapılan siber saldırılardan şikayet ederler. Özellikle kritik konumda olan siteler ve haber siteleri de çoğunlukla bu saldırıların hedefinde olmaktadır. Kişiler ve kurumlar web sitelerine yapılan saldırılardan oldukça zarar görebilir. Bu sebeple WHM programını kullanarak programa gelen güncelleme sayesinde kullanıcıların ülke ülke engellenmesi sağlanarak hangi ülkenin siber saldırılarından hedef olunuyorsa bu ülkenin engellenerek site yöneticileri rahat bir nefes alabilirler. Özellikle Türkiyede bulunan web sitelerine gelen siber saldırılar çoğu olarak Çin ve Rusya' dan yapılmaktadır. Geniş kullanıcı kitlesine hitap eden bu ülkeler engellenilerek site yöneticileri bu kötü durumdan korunabilirler.

Sunucunuzda yer alan "cPHulk kaba kuvvet koruması" özelliğini açarak hangi ülkelerden en çok siber saldırıları aldığınızı kontrol ediniz. Bu sayede bu ülkeleri engelleyerek siber saldırılardan kurtulabilirsiniz.

 

 Sunucudan ülke engellemesi nasıl yapılır ?

 

WHM kontrol paneline giriş yapın ve ardından ekranın sol üst tarafında yer alan tarama kısmından "cPHulk kaba koruması" ifadesini yazarak mevcut özelliğin aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Özelliğin kapalı olması durumunda özelliği açarak aşağıda ifade ettiğimiz işlemleri uygulayın. 

Ardından durum kısmında yer alan "Blacklisted" kutucuğunu işaretleyin ve söz konusu işlem otomatik olarak gerçekleşecektir.

 

WHM ülke engelleme komutları: Whitelisted= Beyaz Listede, Not Specified= Belirtilmemiş ve Blacklisted= Engelleme (ülke engelleme)

 

 





PAYLAŞ