Süleyman Soylu'nun aileler için önerdiği uygulama: Uyuma - Haberler - indir.com

Süleyman Soylu'nun aileler için önerdiği uygulama: Uyuma

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-11 11:02:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, anne ve babalardan indirerek destek olmalarını beklediği akıllı telefon uygulaması uyuşturucu ile mücadeleyi amaçlıyor.

Akıllı telefonların uygulama mağazalarında her geçen gün bir sürü yeni uygulama ekleniyor. Bu uygulamalardan bazıları, tamamen eğlenceden de ziyade insani amaçlarla geliştirilmiş olabiliyor. Kısa bir süre önce bu uygulamalardan bir tanesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından duyuruldu. Son dönemlerde bilindiği üzere uyuşturucuya karşı açılan savaş, daha büyük noktalara geldi ve bunun için her türlü yola başvuruluyor. Süleyman Soylu da uyuşturucu ile savaşabilmek adına yeni bir uygulama geliştirdiklerini duyurdu. “Uyuma” ismini taşıyan bu yeni uygulamaya, anne babaların uygulamayı indirerek destek olmalarını istedi.

Android Telefonlar Için En İyi Galeri Uygulamaları

Uygulama şu ana kadar 26 bin 178 kişi tarafından indirildi

“Uyuma” adlı uygulama, vatandaşların uyuşturucu ile ilgili yaşanan durumları, en kısa yoldan ihbar edebilmeleri için geliştirildi. Uygulama, şimdiden 26 bin 178 kişi tarafından indirilmiş durumda. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, anne babalardan bu konuda destek beklediklerini söyleyerek, cümlelerine şöyle devam etti, “Vatandaşlarımızın uyuşturucu ile ilgili durumları kolaylıkla bildirebilmeleri için ‘Uyuma’ isimli bir aplikasyon yaptık. u ana kadar 26 bin 178 kişi bu uygulamayı indirdi ve 2 bin 405 ihbar yapıldı. Henüz bu bir başlangıç ama sayı halen çok az. Lütfen her anne ve baba bu aplikasyonu mutlaka telefonlarına indirsin. Bildirdiği andan itibaren çok kısa süre içerisinde emniyet görevlilerimiz olay yerinde olmaktadır. Gördüğü şüpheli durumları mutlaka bu uygulama üzerinden bize bildirsin.” Soylu, aynı zamanda Narko – rehber ve Narko – tır gibi projeler üzerinde de çalıştıklarının altını çizdi.

Uyuma indir - Android

Uyuma indir - iOS

Soylu, uyuşturucuya karşı her zaman tetikte olduklarını ve uyuşturucunun önüne geçebilmek için her zaman savaşacaklarının da altını çizdi. “Uyuşturucu konusunda her birimizin panik halinde olması lazım. Narkolog Projesi ortaya koyduk. Son 6 ayda 7 bine yakın uyuşturucu kullanan insanla yüz yüze anket gerçekleştirdik.” diyen Soylu, “Maalesef uyuşturucunun kullanım alanları sıralamasında ilk sırayı yüzde 40,7 ile insanların kendi evleri alıyor. İkinci yer yüzde 24,6 ile metruk binalar. En kıymetlimiz sizlersiniz. Onun için genç nüfusumuzu bizim bir avantajımız değil, bu melanetlerle karşı karşıya bırakıp dezavantajımız haline getirmeye sizler de fırsat vermeyin.” Cümleleriyle gençlere de uyarılarda bulundu.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ