Su geçirmeyen ve yanmayan bir ahşap geliştirildi! - Haberler - indir.com

Su geçirmeyen ve yanmayan bir ahşap geliştirildi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-24 11:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Doğada hazır bulunan birçok ürünün sentetik versiyonun geliştirildiğini biliyoruz. Fakat bu sentetik ürünlerin bir üst seviyesi insan organlarıydı. Durmak bilmeyen bilimsel gelişmeler ve teknoloji sayesinde birçok hastalığa ve soruna çözüm bulunabiliyor. Şimdi de bu teknoloji sayesinde ve bilimle birlikte sentetik ahşap geliştirildi. Gerçeğinin yanı sıra bu ahşap su geçirmiyor ve yanmıyor.

Su geçirmeyen ve yanmayan bir ahşap geliştirildi!

Bilim insanları bu ahşabı geliştirmek için polimer reçine solüsyonuna karides ve yengeç kabuklarından edinilen bir tutam kitosan ekledi. Ardından bu solisyonu dondurarak kuruttular. Sonuç olarak küçük gözenekleri bulunan ve kanallarla dolu bir yapı çıktı. Daha sonrasında bu reçineyi 200 dereceye ulaşan bir sıcaklıkla pişirdiler ve güçlü kimyasal bağların oluşmasını sağladılar. Ortaya çıkan bu ürün ahşap kadar sağlam.

Bilim İnsanları isyan etti!Bilim İnsanları isyan etti!

Araştırmanın yazarı olan Shu-Hong Yu, dondurarak kurutma işleminin hızlı yapılması kanalların ve gözeneklerin daha da küçük olmasını sağladığı için ortaya daha güçlü bir materyal çıkmış. Ekibin ulaştığı sonuca bakıldığında yüksek derecelerde pişirme işleminin yapılması reçine içerisindeki bağların kuvvetini arttırıyor. Bu da materyali oldukça güçlendiriyor. Yeni materyalin oluşması için doğal ahşap gibi yıllar gerektirmiyor. Ayrıca bu yeni sentetik ahşap su geçirmiyor ve çok zor alev alıyor. Sentetik ahşap, birçok alanda kullanılabilir. Özellikle ahşap evlerin tadilatında kullanılırsa su geçirme oranı oldukça düşebilir ve yanma riski de aynı oranda düşebilir. Birçok kullanım alanı bulunan bu sentetik ahşabı, ilerleyen zamanlarda satın alabilecek hale gelebiliriz.


Bilim insanlarından açıklama geldi; İnsanlar neden solak olur?Bilim insanlarından açıklama geldi; İnsanlar neden solak olur?
Rus bilim insanları. Nano cihazlarda kullanılacak 100 yıl ömrü olan pil üzerinde çalışma yapıyorlarRus bilim insanları. Nano cihazlarda kullanılacak 100 yıl ömrü olan pil üzerinde çalışma yapıyorlar
Bilim insanları, yapay zekanın karanlık maddenin sırlarını çözebileceğini düşünüyorBilim insanları, yapay zekanın karanlık maddenin sırlarını çözebileceğini düşünüyor

PAYLAŞ