Streamlabs'den nefret söylemlerine karşı güvenli mod önlemi! - Haberler - indir.com

Streamlabs'den nefret söylemlerine karşı güvenli mod önlemi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-07 09:26:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Streamlabs tarafından yapılan açıklamada, güvenli modun devreye alındığı belirtildi. Yeni dönem ile birlikte kullanıcılar nefret söylemlerine karşı korunacak.

Dünyanın en popüler programlarından birisine sahip olan Streamlabs, yayıncılara karşı son dönemlerde artan nefret söylemlerine karşı özel bir program duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamalarda, canlı yayınlarda özellikle sohbet bölümünü hedef alan kullanıcıların, platformları ve içerik oluşturucularını ciddi şekilde etkilediği belirtildi.

Streamlabs Güvenli Mod, Duruma El Atacak!

Streamlabs tarafından devreye alınacak Güvenli Mod ise platformlarda yaşanan benzer problemlerin rotadan kalkmasını sağlayacak. Yayıncılara kapsamlı yetenekler verecek olan güvenli modda, yayıncıların izleyenleri ve sohbet bölümündeki kullanıcıları engelleme, sohbet geçmişini silme gibi imkanları olacak. Üstelik Streamlabs’ın yeni güvenli modu devreye alındığında, sohbetin sadece takipçilere ya da aboneler açılabilmesi de mümkün olacak. Böylece güvenilir olmayan kişilerin sisteme girse dahi mesaj yazması engellenecek. Sohbet bölümündeki nefret söylemlerinin genelde bot hesaplar üzerinden yapılıyor olması da böylece güvenliğin yeterli desteği sunmasını sağlayacak. Üstelik mevcut yetkiler, yayıncılar tarafından kanal yöneticilerine ve moderatörlerin de tanımlanabilecek. Konuyla ilgili olarak şirket tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi;

" Streamlabs olarak yayıncılarımız ve izleyicilerimiz için olumlu bir deneyim yaşatmanın yolunun onlara korunduklarını hissettikleri bir ortam yaratmada yattığına inanıyoruz. Bir yayıncı olarak siz veya topluluğunuz, fikirlerinizi ifade ederken herhangi bir tacize uğrayacağınızdan korkmamalısınız."

Streamlabs tarafından yapılan hamle, oldukça dikkat çekici. Twitch gibi popüler platformlarda giderek artan nefret söylemleri kullanıcıların platformlardan ayrılmasını ve aynı zamanda #adayofftwitch etiketleriyle şirketi protesto etmesine dahi neden olmuştu. Bu bakımdan benzer sorunlar yaşanmadan Streamlabs tarafından getirilen çözüm, kullanıcıları memnun etmeyi başardı. B bakımdan Twitch’ten ayrılanlar için şu anda Streamlabs platformları çok daha cazip duruyor. Twitch’in yaşadığı durumdan Streamlabs avantajlı çıkabilir.





PAYLAŞ