Steam'in en popüler dili artık İngilizce değil! - Haberler - indir.com

Steam'in en popüler dili artık İngilizce değil!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-08 17:20:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Valve, Steam'in Aralık ayı anket sonuçlarını yayınladı. Platformun açıklamış olduğu veriler arasında en çok dikkat çeken Steam'de en çok tercih edilen dilin Basitleştirilmiş Çince olması oldu. Açıklanan verilere göre Steam kullanıcılarının yüzde 37.8'i Basitleştirilmiş Çince tercih ediliyor. 

Dünyanın en popüler çevrim içi oyun platformlarının başında gelen Steam, aylık 90 milyon aktif kullanıcısı olan bir mecra olmuş durumda. Hal böyle olunca da Steam tarafınca yapılan anketler ve analizlerin sonuçları dikkat çekici bir duruma geliyor. Platform şimdi ise geçtiğimiz ayın "Donanım ve Yazılım Araştırması"nın sonuçlarını açıkladı.

Steam Ödülleri'nin kazananları belli olduSteam Ödülleri'nin kazananları belli oldu

Steam'in Donanım ve Yazılım Araştırması, artık gelenek haline gelmiş bir çalışma konumunda. Şirket, Steam kullanıcılarından aldığı izinlerle birlikte işlemci, ekran kartı, işletim sistemi ve kullanılan dil gibi kriterleri takibine alıyor ve eldi edilen verilerin sonuçlarını düzenli bir şekilde paylaşarak duyuruyor. Platformun yayımladığı son veriler ise Steam'de en çok kullanılan dilin "Basitleştirilmiş Çince" olduğunu gösteriyor.

Valve'ın sahip olduğu Steam'de yayımlanan aralık ayı verilerine göre Steam kullanıcılarının yüzde 37.8'i, Steam'i Basitleştirilmiş Çince dilinde kullanıyor. Yüzde 37.8'lik oran, kasım ayı baz alındığı zaman ise yüzde 14.4'lük bir yükseliş olduğunu gösteriyor. Basitleştirilmiş Çince'deki bu yükselişin ardından İngilizce'nin kullanım oranı ise yüzde 30.4 seviyesine gerilemiş durumda.

Steam

Yapılan anketin doğruluğu kabul edildiği takdirde, Steam'in en baskın dilinin Basitleştirilmiş Çince olduğu sonucuna ulaşılıyor. Fakat bu geçtiğimiz aylarda baskın dilin İngilizce olduğunu değiştirmiyor. Bu durum da son derece normal karşılanabilir çünkü İngilizce tüm dünyada kullanılan ortak dil konumunda yer alıyor. 

Bütün bu sonuçlara rağmen bir gerçek var ki Steam'in yaptığı anketler, bilimsel temellere dayanmıyor. Durum böyle olunca da bazı kesimler, Steam'in paylaştığı son verilerin hatalı ve yanlış olduğunu düşünüyorlar ve bu düşüncelerini, geçmiş dönemlerde yaşanan yazılımsal hatalarla destekliyorlar. Aslına bakacak olursak böyle bir tez doğru olabilir ancak açıklanan veriler, Steam'in 2018 yılından beri 30 milyon kadar yeni Çinli kullanıcı kazandığını ortaya koyuyor.



PAYLAŞ