Steam'in Çin için geliştirilen sansürlü versiyonun alfa sürümü yayımlandı - Haberler - indir.com

Steam'in Çin için geliştirilen sansürlü versiyonun alfa sürümü yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-26 18:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler ve en büyük çevrimiçi oyun kütüphanesi olan Steam’im Çin için özel bir mağaza üzerinde çalıştığı biliniyordu. Çin hükumetinin kurallarına uyması beklenen platformun sansürlü versiyonu versiyonu yakında yayımlanacak.

2018 senesinde ülkede çıkacak tüm oyunlar için Çin kanunlarıyla uyumlu olması gerektiğini duyurulmuştu. Genç oyuncular için oyun sürelerinde kısıtlamalarında yer aldığı bir kurallar arasında Çinli oyuncuların diğer oyuncularla değil sadece Çinli oyuncularla oynaması gibi çeşitli sansürler de bulunuyordu.

Steam Steam "Bağımsız Oyun Festivali" kapsamında 25 oyun demosunu ücretsiz olarak yayımladı

Dünyanın en büyük çevrimiçi oyun mağazasının sahibi ve video oyun yayımcısı Valve’nin de bir süredir Çin hükumeti tarafından belirlenen bu kurallarla uyumlu yeni bir Steam mağazası üzerinde çalıştığı biliniyordu. Sonunda çalışmalarında belli bir noktaya erişen şirket Steam Çin’in alfa sürümünü yayımladı.

Steam'in arama motoru yenileniyor

Yayımlanan platformun ana sayfasında “Sağlıklı oyun uyarısı. Zararlı oyunları boykot et; korsan oyunları reddet. Kendini koru; aldatmacalardan kaçın. Yönetim, akıl sağlığını destekliyor; fazla oyun oynamak vücuda zararlıdır. Zaman kullanımını iyi planlaman sağlıklı bir yaşam tarzına götürür." Uyarısı bulunuyor.

Platformda şimdilik herhangi bir Steam Çin sunucusu bulunmuyor. Ancak ortaya çıkan görüntüler güncellemelerle bu sunucuların aktif hale geldiğinde sistemin neye benzeyeceğine dair bazı fikirler sunuyor. The Gamer’ tarafından Win.gg’ye dayandırılan habere göre normal Steam ile Steam Çin arasında üç büyük önemli fark bulunuyor. Bunlardan biri oyun açıldığında oyuncuların karşısına çıkacak olan yukarıda paylaştığımız uyarısı iletisi.

Platformlar arasındaki ikinci en büyük fark ise kuşkusuz ki Steam isimleri, tanımlamalar ve resimler ve kişileri belirlemede kullanılabilecek olan tek şey Steam Kimlik numaraları. Konu hakkında yer alan iddialara göre isimler de dahil olmak üzere Steam Çin profilinde yer alacak ve yer alan tüm bilgiler, Çinli yetkiler tarafından kontrol edilecek.

Platformdaki üçüncü büyük fark ise genç oyuncular için getirilen oyun sınırlamalarının olması olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada Steam Çin’de karartma ya da süre sınırı kullanılacak. Tam sürümü ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmeyen Steam’in sansürlü versiyonu Şu an için Steam Çin’e dair bilinenler tüm detaylar bunlar.


Steam’de Half Life Alyx atölyesi açıldıSteam’de Half Life Alyx atölyesi açıldı
Quantic Dream oyunları Steam’e geliyorQuantic Dream oyunları Steam’e geliyor

PAYLAŞ