Steam'in arama motoru yenileniyor - Haberler - indir.com

Steam'in arama motoru yenileniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-24 20:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en büyük çevrimiçi oyun mağazalarından birisi olan Steam, oyuncuların gerçekten aramış oldukları oyunları rahat bir şekilde bulabilmeleri için ve yeni oyunları daha kolay keşfedebilmeleri için arama motoru tarafında önemli bir iyileştirme ve özellik üzerinde çalışıyor. Steam, PC tarafının oyuncular noktasında dünyanın en büyük çevrimiçi oyun mağazası olma unvanına sahip durumda. Bundan dolayı Steam kullanıcılarının yeni oyunları daha kolay keşfedebilmesi hem de Steam sahibi olan Valve için ve oyunları yayınlamak için Steam platformunu kullanan şirketler için büyük bir önem taşıyor.

Şuan için Steam’de çok daha büyük oyunlar öne çıkarken, birçok oyun oyuncular tarafından görülmüyor. Mağazada 30 binden fazla oyu yer alırken, son yıllarda bu sayıda büyük bir artış yaşamış durumda. Bu yıl içinde Steam’e yaklaşık 10 bin yeni oyun daha eklendi. Bu durumda küçük ve bağımsız yapım oyunların keşfedilmesinin biraz daha zorlaşmasına sebep oldu.

Galaxy Fold 2 çentikli ekran ve S Pen desteğiyle gelecekGalaxy Fold 2 çentikli ekran ve S Pen desteğiyle gelecek

Steam arama motoru yenileniyor

Valve’nin mağaza tarafı için yeni özelliklerini test ettiği Steam Labs’te yapılan son çalışmalara göre oyuncuların yeni oyunları daha kolay bulabilmesine yardımcı olarak yeni özellikler üzerinde çalışılıyor. Bu noktada oyuncunun kütüphanesindeki oyunlar baz alınarak oyun önerisinde bulunma özelliği dahil olabilir. Diğer yandan arama sonuçlarında ulaşılan başlıkların türlerinin değiştirilmesi de yeni oyunlar için büyük bir öneme sahip durumda. Bu geliştirmelerin ne kadar faydalı olduğu geri dönüşler sonrasında belli olacak. Valve bu durumu ise bir oyun “real time” etiketine sahipse RTS veya real time şeklinde etikete sahip olmayabiliyor. Şuan için real time şeklinde arama yapıldığında oyuna erişilemiyor.

Yeni özellik ve arama motoru ile real time şeklinde arma yapıldığında RTS yada gerçek zamanlı oyunlara bakıldığını anlayacak ve ona göre arama sonuçlarını oyunculara sunacak.


Apple ve Google'ın geliştireceği koronavirüs takip sistemini kimler kullanamayacak?Apple ve Google'ın geliştireceği koronavirüs takip sistemini kimler kullanamayacak?
Dünyanın ilk yapay zeka işletim sistemi geliştirildiDünyanın ilk yapay zeka işletim sistemi geliştirildi

PAYLAŞ