Steam'in anlık oyuncu sayısı beklentilerin altına düşmedi - Haberler - indir.com

Steam'in anlık oyuncu sayısı beklentilerin altına düşmedi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-14 12:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Steam Database’in kurucusu olan Pavel Djundik, yapmış olduğu bir paylaşım ile Steam’deki anlık oyuncu sayısının son 1 yıl içindeki gelişimine yönelik detayları yayınladı. Paylaşılan bu grafiğe göre karantina dönemi ile beraber düz bir çizgi izlemeye başlamıştı. Koronavirüs pandemisi sebebiyle birçok sektör ve özellikle oyun pazarı olumlu bir şekilde etkilenmişti. Öyle ki virüs kapsamında kullanıcılar kendilerini eve kapatmış olduğu bir dönemde oldukları için zaman geçirmek için sıkça oyunlara başvurulmaya devam ediliyor. Bu durumda ise Steam’ın sabit bu istatistik çizgisini de açıklamış oluyor diyebiliriz.

Steam’in sunmuş olduğu tüm verileri daha somut bir şekilde gösteren Steam Database kurucusu Pavel Djundik, Twitter’da yaptığı paylaşımda Steam’in son aylardaki durumuna yönelik açıklama yaptı. Pavel, paylaşımda mart ayında başlayan karantina döneminden beri Steam’de aynı anda çevrimiçi olan oyuncu sayısı tablosunu sundu.

Fifa 21 dikkat çeken fiyatıyla Steam'da yayınlandıFifa 21 dikkat çeken fiyatıyla Steam'da yayınlandı

Grafik düz bir şekilde ilerledi

Steam platformunda normalde en fazla oyuncu sayıları hafta sonları oluyordu. Öyle ki insanlar hafta içi işlerine gidiyor ve platformda hafta sonu kadar yoğun bir oyuncu olmuyordu. Ancak koronavirüs ile yaşanan karantinalar ile beraber Steam istatistikleri tarafında büyük bir patlama oldu. Kullanıcılar evlerine kapanıp işlerine gitmedikleri bu dönemde Steam’in anlık oyuncu sayısı grafiksel olarak düz bir çizgiye dönüştü. Resimde de görebileceğiniz üzere mart ayı öncesinde grafikte çeşitli tepe noktaları varken o tepe noktalarının hepsi de hafta sonları gerçekleşen anlık oyuncu sayıları oluyor.

Ancak kullanıcıların evlerine kapanmaya başlaması ile beraber Steam’in anlık oyuncu sayısı grafiği daha düz bir çizgiye dönüşmeye başladı. Normalde ortalama 15 milyon civarında olan anlık oyuncu sayısı, pandemi ile beraber 20 milyonu bir anda geçmişti. Günümüze kadar böyle devam ederken, en düşük noktada ise gözüken sayı 19 milyon seviyesi oldu. Platformdaki aktif oyuncuların artması ile beraber oyun geliştiricileri de gelirlerinde olumlu yükselişler gördü. Ağustos ayında paylaşılan bir Tweette sadece 16 günde 1 ayda kazandıkları paranın 5 katını kazanmayı başardıklarını belirtiyor. Bakalım Steam’in bu yükselişi ve üst seviye oyuncu istatistikleri ne kadar daha devam edecek göreceğiz.


Sonic The Hedgehog 2 Steam'de ücretsiz olduSonic The Hedgehog 2 Steam'de ücretsiz oldu

PAYLAŞ