Steam'den stüdyoları sevindirecek haber! - Haberler - indir.com

Steam'den stüdyoları sevindirecek haber!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-04 14:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Oyuncular kadar stüdyolar için de önemli bir platform olan Steam’e dair, stüdyoları ilgilendiren ve sevindirecek bir karar alındı.

Steam platformu, kurulduğu günden bu yana oyuncuların gözde platformlarından birisi. Hem geliştiricilere hem de oyunculara hitap eden Steam, günümüzün en popüler oyun platformu. Geliştiriciler, oyunlarını Steam’e kabul ettirdiği takdirde, Steam kullanan tüm oyunculara oyunlarını sunma imkanına sahip oluyorlar ve bu da onlar için büyük bir avantaj oluyor. Tabi stüdyoların, geliştirdikleri oyunların Steam’de yayınlanması için belli bir ücret de ödemesi gerekiyor. Valve bu ücreti, stüdyoların elde ettiği gelirlerden alıyordu ve bunun sabit, belli bir oranı vardı. Bu konuda bir değişiklik yapan Valve, bu kararıyla stüdyoları sevindirecek.

Valve, Steam üzerinden 10K 360 derece videoya hazırlanıyorValve, Steam üzerinden 10K 360 derece videoya hazırlanıyor

Valve bundan sonra gelire göre pay alacak

Valve, yeni kararında stüdyo ve geliştiricileri düşünerek bir adım attı. Daha önce oyunların gelirlerinden sabit bir pay alan Steam platformu, artık bu payı oyunun gelir seviyesine göre belirleyecek. Bu da geliştiricilerin ve stüdyoların daha fazla para kazanabilmesine olanak tanıyacak.

Steam yaptığı duyuruda, konuya dair ayrıntılı bilgilere yer verdi. Gelecek olan yeni sistemin detaylarında, hangi gelir aşamasında, platformun ne kadar pay alacağına dair tüm bilgiler yer alıyor. Örneğin Steam, oyuna dair tüm satış gelirlerinin %30’luk kısmını alacak. Yeni sistem, 1 Ekim dahil olmak üzere sonrasında elde edilen gelirler için uygulanmaya başlanacak. 1 Ekim öncesi için alınan paylarla ilgili bir değişiklik yapılmayacak. Valve’in yaptığı açıklamanın bir kısmında, şu ifadeler yer alıyor “Steam gibi geniş bir ağın tüm özellikleri, ağın tüm katılımcılarına fayda veriyor. Bu noktada bu faydaları tüm katılımcılara yansıtırken doğru dengeyi bulmak zor bir iş olsa da platformun işleyişi açısından büyük önem teşkil ediyor. Başarılı oyunlar ve bu oyunlara ait oyuncu kitlelerinin Steam platformuna etkisinin farkındayız ve platformun cazibesini korumak için gerekli adımları atıyoruz.”

Bu değişikliğin yanı sıra, veri gizliliği konusunda da özgürlük getiriliyor. Geliştiriciler bundan sonra gelir verilerini üçüncü taraflarla paylaşabilme imkanına sahip olacaklar. Son olarak platformda geliştiricilerle sanal gerçeklik için yapılan anlaşmalar kısmına da yeni maddeler eklendi.


Valve, Half-Life 3'ü yapmış ama sonu hep hüsranla bitmişValve, Half-Life 3'ü yapmış ama sonu hep hüsranla bitmiş
Valve, Steam içerisinde sahte oyunları ayırabilecekValve, Steam içerisinde sahte oyunları ayırabilecek
Valve Başkanı Gabe Newell'ın Değeri Oyun Severleri Şaşırttı!Valve Başkanı Gabe Newell'ın Değeri Oyun Severleri Şaşırttı!

PAYLAŞ