Steam'den

Steam'den "Evde Kal" kampanyası!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-23 17:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

Dünyayı etkisi altına alan Corona virüsüyle mücadele için evde kalmanın öneminin vurgulandığı bu günlerde pek çok teknoloji şirketi de “EvdeKal” kampanyaları düzenliyor. O şirketlerden biri olan Steam kampanya eşliğinde kullanıcılarına ücretsiz oyunlar sunacak.

Corona virüsü nedeniyle “Evde kal” kapanmayası düzenleyen Steam için bir haberde Square Enix’ten geldi. Şirket 2013 Tomb Raider oyununun sınırlı bir süreliğine Steam üzerinden ücretsiz olarak oynanabileceğini açıkladı.

Rainbow Six Siege, Steam'de kendi rekorunu kırdı!Rainbow Six Siege, Steam'de kendi rekorunu kırdı!

Steam ve daha pek çok platformun yürütmüş olduğu “Evde kal” kampanyası pandemi ilan edilen Corona virüsle mücadelede önemli bir desteğe sahip. Dünya üzerinde pek çok ülkede insanların evlerine kapandığı bu dönemde dışarıya çıkma özgürlüğünün olmaması gerçekten oldukça zor bir durum. Hepimizin zorlu bir psikolojik savaş verdiği bu günlerde evde keyif aldığımız alanlar yaratmaya ihtiyacımız var. Bunun önemini bilen platformlar ise bu konuda kullanıcılarına ellerinen geldiğince destek olmaya çalışıyor.

Steam'de 4 oyun kısa bir süreliğine ücretsiz oldu

Steam’in başlatmış olduğu kampanyaya oyun şirketleri de destek vermeye başladı. Her hafta yeni bir ücretsiz oyunu oyunseverlerle buluşturan platform Corona tehlikesi geçene kadar aralıksız pek çok oyunu ücretsiz yayınlayacak gibi duruyor. Bunun için 2013 Tomb Raider oyununda bir süreliğine Steam’den ücretsiz oynanabileceğini açıklayan Sque Enix bunun evlerinde kalan insanlara bir hediye olduğunu dile getirerek küresel çabalarda ki yerini almış oldu.

Lara Croft and the Temple of Osiris de ücretsiz

Bunun yanı sıra konuyla ilgili bir blog yazısı yayınlayan Square Enix, hem “2013 Tomb Raider” hem de “Lara Croft and the Temple of Osiris”in Steam üzerinde bir süreliğine ücretsiz olduğunu ve oyunların 23 Mart Pazartesi’nden 24 Mart Salı gününe kadar kalacağını da doğruladı. Japon oyun geliştiricisi Salı günü Türkiye saati ile saat 09:00’a kadar “Tomb Raider (2013)” ve “Lara Croft and the Temple of Osiris”i ücretsiz olarak oyunseverler ile buluşturacak.

Steam’deki ücretsiz oyunlar sadece bunlarla da kısıtlı değil. Headsnatcher‘in geliştiricisi “Iceberg Interactive” de 22 Mart 2020 Pazar günü Türkiye saati ile 19: 00’a kadar ücretsiz olarak indirilebilecek.

 “Football Manager 2020” de hafta boyunca ücretsiz oynanmaya devam edecek. Ek olarak geçtiğimiz hafta ücretsiz olan “Assassin’s Creed Odyssey” ise Pazartesi günü kadar ücretsiz oynanabilecek. Steam’in yanı sıra geçtiğimiz hafta Perşembe günü “Watch Dogs” ve “The Stanley Parable” oyunlarını ücretsiz olarak oyun tutkunlarına sunan Epic Games’te ücretisz oyun yelpazesini genişletirken, GOG’da 27 ücretsiz oyunu kullanıcılarına sunacağını açıkladı.

 


İlgili uygulamalar
Steam oyunları nasıl iade edilir?Steam oyunları nasıl iade edilir?
Steam aktif kullanıcı sayısında rekor kırdıSteam aktif kullanıcı sayısında rekor kırdı

PAYLAŞ