Steam'de tamamını indirmeden oynama özelliği çok yakında çıkabilir! - Haberler - indir.com

Steam'de tamamını indirmeden oynama özelliği çok yakında çıkabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-24 13:45:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

Yüzde 100 indirilmeden ve yüklenmeden oyunları oynayabilmek, oyunlarda gerçekten yeni bir şey olmasa da Steam için bu teknolojinin epey ilgi çekici olacağını söylemek yanlış olmaz.

Bildiğiniz üzere PlayStation ve Xbox bu teknolojiyi bir süredir kullanıcılarına sunuyor. Yakın bir zamanda keşfedilen bir patent, söz konusu özelliğin yakında Steam platformuna da geleceğini gösteriyor. Ortaya çıkan patent bilgilerine göre Valve, oyuncuların Steam oyunlarını indirirken oynamalarına izin verecek bir "anında oynatma" teknolojisi için patent başvurusunda bulundu.

Steam yeni güncellemeleri ile birçok değişiklik ile kullanıcı karşısında!Steam yeni güncellemeleri ile birçok değişiklik ile kullanıcı karşısında!

Bu patent, SteamDB yaratıcısı Pavel Djundik tarafından bulunan Free Patents Online veritabanında keşfedildi. Valve Corporation tarafından Mart 2020 senesinde başvurulduğu öğrenilen patent, "oyun dosyası okuma işlemlerini izlemek" için bir teknoloji öneriyor. Daha da önemlisi patent oyuncuların istedikleri oyunu satın aldıklarında Steam oyunlarını tam olarak indirmeden oynamaya başlamalarına olanak sağlaması beklenen "anında oynama" özelliğini platforma getirecek. Sistem, oyunun minimum ihtiyaçlarında çalışması için gerekli dosyalara öncelik vermek için bir harita çizerek, oyunun indirilmesi tamamlanmadan güvenli ve işlevsel bir oyun sağlayacak.

Steam'e oyun dağıtımındaki hakimiyeti nedeniyle dava açıldı 

Aslında bu Steam için Valve’nin ilk denemesi de değil. Şirket daha önce buna benzer bir sistemi Mortal Kombat 10'un çıkışında denemişti ve oyuncular oyunu parçalar halinde indirebilme imkanı tanımıştı. Ancak söz konusu özellikte çok fazla sorun çıktığı için şirket bu özelliği geri çekmek zorunda kalmıştı.

Şimdi daha iyi bir teknoloji sunması beklenen Valve, bu hamlesiyle oyuncuların cihazlarındaki depolama alanında artmasını sağlayacak. Ancak şirketin bu özelliği ne zaman kullanıma sunacağı konusunda henüz herhangi bir açıklama yok. Daha önce benzer bir hamleyle başarısız olan şirketin, özelliği en iyi hale getirmeden kullanıma sunmayacağı düşünülüyor.

Valve’nin patent açıklaması şu şekilde;

Yürütülebilir video oyun dosyalarını çalıştıran istemci makineler, erişim verilerini oluşturmak ve uzak bir sisteme bildirmek için izlenen okumalara dayalı erişim verilerini belirlemek için bir oyun oturumu sırasında yürütülebilir oyun tarafından gerçekleştirilen okumaları izlemek üzere yapılandırılmış bir dosya sistemi proxy bileşenini kullanabilir. Bu telemetri yaklaşımı, uzak sistemin birkaç istemci bilgisayardan rapor edilen erişim verilerini toplamasını, erişim verilerini istemci sistemin yapılandırmasına göre kataloglamasını ve veri oluşturmak için erişim verilerini analiz etmesini, istemci makinelerin çeşitli oyunları gerçekleştirmesini sağlar. - "hemen oynatma" dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere ilgili işlevler ; video oyunları, yerel depolama kaynaklarını boşaltmak için kullanılmayan oyun verisi bloklarını atmak ve/veya Oyun sırasında gecikmeyi azaltmak için oyun verilerini yerel olarak önceden getirmek. “

 


Steam'in bir sonraki oyun festivali!Steam'in bir sonraki oyun festivali!

PAYLAŞ