Steam’de ikinci el oyun dönemi mi başlıyor? - Haberler - indir.com

Steam’de ikinci el oyun dönemi mi başlıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-20 17:04:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Steam için Fransa’da ilginç gelişmeler yaşanıyor. Platformda yer alan oyun satın alma politikasının mahkemeye taşınması ile birlikte yeni bir dönemin başlayabileceği konuşuluyor. İşte detaylar.

Türkiye’de de yoğun bir şekilde kullanılan Steam’de ücretsiz oyunların yanı sıra ücretli oyun satışı da yapılıyor. Oyunu satın alan kişiler için oyun satın alma politikası şartları geçerli olurken, Fransa’da mahkemeye taşınan bu durum dünya genelinde dikkat çekti.

Steam'in tasarımı nihayet yenileniyorSteam'in tasarımı nihayet yenileniyor

Steam’de değişiklik olacak mı?

Görülen davada satın alma politikasında sıkıntıların noktaların olduğuna karar verilirken, Steam’de alınan oyunların yeniden satılmasının da uygun olduğuna hüküm verildi. Mahkemeden çıkan bu sonuç ile birlikte Steam’de ikinci el oyun döneminin başlayacağı konuşulurken Valve’den karşı hamle geldi.

Valve karara itiraz etti

Fransa’da yaşanan bu olay sonrasında Valve, sürece itiraz etti. Konuyla ilgili basın açıklaması da yapan Steam yönetimi, durumun şu an için bir değişiklik yaratacak pozisyonda olmadığını vurguladı. Şirket adına şirket kurucularından Doug Lombardi tarafından açıklama yapılırken Lombardi, “Dava temyizdeyken, kararın Steam üzerinde hiçbir etkisi olmayacak” dedi.  

Fransa dışında Avrupa Birliği ile benzer bir süreç yaşayan Steam için mahkemeden karar çıkması zorlu bir dönemi de başlatmış durumda. Mahkemelerde yapılacak duruşmalar sonrasında ise Steam’in oyun satışındaki durumu netlik kazanacak. Steam, benzer kararların çıkması halinde oyun satış politikalarını değiştirmek durumunda kalacak.  Sürecin 1-2 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Valve'ın bu yıl Steam'de yapmayı planladığı 8 değişiklik


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ