Steam'de  hile yapan 95 bin kişi banlandı - Haberler - indir.com

Steam'de hile yapan 95 bin kişi banlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-24 11:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Video oyun dünyasının en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi, hileci oyuncular oluyor. Genel olarak, her geliştirici ve yapımcı ekibin muzdarip olduğu bir konu olan hile, oyuncuları da birçok zaman rahatsız ediyor. Haksız rekabet doğuran hileye karşı, video oyun şirketleri kendilerince bazı önlemler alarak bu durumun önüne geçmeye çalışıyorlar. Video oyunlarının yanı sıra, video oyun alım satım platformu olan Steam üzerinde de hileciler kendisini gösteriyor. Valve de bu durumun önüne geçmek için bir anti hile programı geliştirdi ve program tarafından hile yapan oyuncular tek tek keşfedildi.

Anti hile teknolojisi, 95 binden fazla hesabı banladı

Steam, platform üzerindeki hilecilere karşı, yeni anti hile programı ile savaş açtığını duyurmuştu. annti hile programı, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü aktifleşti ve hilecileri bulmaya başladı. Programın aktif olduğu günden bugüne kadar, 95 binden fazla kişiyi hile yapması gerekçesiyle banladığı ortaya çıktı. Anti hile programı ilk gün 28 bin 409 Steam hesabını banladı. Geçen bu bir hafta içerisinde de banlanan Steam hesabının sayısının, 95 bini geçtiği bilgisi elde edildi.

Bazı firmalar bilindiği üzere, oyun dünyasında popüler olmuş oyunlara hile satarak, ciddi gelirler elde edebiliyor. Oyun dünyasının önde gelen isimleri de bu firmalara kaşrı mücadele vermeye devam ediyor. Steam'in geçtiğimiz yıl  VAC sistemi ile banladığı 40 bin hesap sayısı, Steam tarihinin en fazla banlanan hesap sayısı olmuştu.  Bu yıl ise bu sayı iki katının üzerine çıktı. Ark: Survival Evolved, Call of Duty serisi, Team Fortress 2, Dota 2 gibi oyunlar, hile yapılan oyunların başında geldi.





PAYLAŞ