Steam’de Half Life Alyx atölyesi açıldı - Haberler - indir.com

Steam’de Half Life Alyx atölyesi açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-18 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz aylarda oyunseverlerle buluşan Half-Life: Alyx oyununa son güncellemeyle birlikte Steam Workshop özelliğini kullanarak oyunculara kendi bölüm projelerini hayata geçirebilme imkanı sunuyor.

Half-life serisinin bir devam oyunu olan ve hastalıktan öncesini konu alan Half-Life: Alyx senelerce süren meraklı bekleyişin ardından bir sürpriz olarak masasütü cihazlar yerine sanal gerçeklik platformuna yönelik bir oyun olarak piyasaya sürülmüştü. Çıktığı günden beri binlerce kullanıcı tarafından beğeniyle oynanan Half-Life: Alyx, Steam’in VT kullanıcısını da hatırı sayılır bir oranda arttırarak büyük bir başarı elde etmişti. Yeni güncellemeyle gelişen oyun şimdide oyuncularına bölüm düzenleme araçları sunuyor.

Half-Life 2'nin bir haritası Half-Life Alyx için yeniden oluşturulduHalf-Life 2'nin bir haritası Half-Life Alyx için yeniden oluşturuldu

Bir VR oyunu olarak çıkış yapan Half-Life: Alyx bugüne dek 1 milyondan fazla Steam VR kaskının satışına katkı yaparken oyunun yayımcısı Valve bu sinerjiyi korumak ve kitlesini daha da büyütmek için yeni bir hamle yaptı.

Half-Life: Alyx oyuncuları artık kendi bölümlerini oluşturabilecek

Geçtiğimiz gün Source 2 oyun motoruna yapılan yeni güncellemeyle Steam Workshop ismindeki özelliğin beta sürümü kullanımına açıldı. Güncellemenin içerisinde Source 2 Bölüm Düzenleme aracına ek olarak Hammer yayın aracı ve Source Filmmaker düzenleme aracı da bulunuyor.

VR pazarına Half-Life: Alyx damga vurmaya başladı

Bölüm düzenleme aracı ile birlikte artık Half:Life Alyx oyuncuları oyuna kendi bölümlerini tasarlayabilecek, bu bölümün desenlerini, animasyonlarını ve çevrelerini de oyuna ekleyebilecekler. Ayrıca yeni güncelleme oyunculara oluşturulan bölümler arasında arama yapabilme imkanı da sunuyor.

Oyuna bölüm eklemek isteyen oyunculara yönelik olarak bir rehber yayımlayan Valve ekibi yeni güncelleme hakkındaki soru işaretlerini de ortadan kaldırıyor. Bu güncelleme sayesinde oyuncular çok basit fikirlerden çok ilgi çekici projelere kadar yeteneklerini sergileyebilme imkanına sahip olacak. Tabi haliyle bu durum oyuncu etkileşimi de arttırmış olacak.

Bölüm düzenleme aracının yanı sıra güncellemeyle birlikte Vulkan API destekli yerleşik bir Linux versiyonu, Windows üzerinde Vulkan için yeni destekler ve izleyicilerin yakınlaştırma seviyelerini ayarlayabilme seçeneğine sahip olan yeniliklerde kullanıma sunuldu.

 


Half-Life: Alyx klavye ve mouse ile oynanabilecekHalf-Life: Alyx klavye ve mouse ile oynanabilecek
Half Life: Alyx Steam'de VR başlıklı kullanıcı sayısını arttırdıHalf Life: Alyx Steam'de VR başlıklı kullanıcı sayısını arttırdı

PAYLAŞ