Steam'da oyun oynayarak para kazanma yöntemleri - Haberler - indir.com

Steam'da oyun oynayarak para kazanma yöntemleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-24 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük dijital oyun platformu olan Steam, oyun oynayarak yasal bir şekilde para kazanmayı mümkün kılıyor. Steam üzerinden oyun oynayarak para kazanmak için uygulayabileceğiniz farklı ve eğlenceli yöntemler hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Steam’de para kazanma yöntemleri

Oyun içi öğe toplayın.

Facebook Messenger Görüntülü Sohbet Desteğine Kavuştu!Facebook Messenger Görüntülü Sohbet Desteğine Kavuştu!

Öğeleri doğru zamanda satın.

Trading kartları saklayın.

Ön siparişleri takip edin.

En çok eşya düşen oyunları takip edin.

Bir oyun geliştirin ve Steam üzerinden dağıtın.

Oyun içi öğe toplayın

Steam platformundan para kazanma yöntemi olarak deneme yapmanız gereken ilk yol oyun içi öğeleri toplamak olacak. Birçok oyun siz oynadıkça ve yükselme sağladıkça değerli ve nadir öğeler sunar. Hatta Dota 2gibi oyunlarda sabit eşya akışı sağlayan alanlar vardır. Bu noktada ise önemli olan durum sabırlı olmaktır. Sabırlı bir şekilde ilerleme kat ederek önemli öğelere yüksek ücretler ödeyecek oyuncular bulabilirsiniz. Çünkü oyuncular genellikle sabırsızdır ve ileri seviyelere geçmek için diğer oyunculardan satın alabilirler. 

Öğeleri doğru zamanda satın

Steam üzerinden para kazanmak için oyun oynadıkça sadece öğe kazanmak yeterli değildir. Burada önemli olan elinizde bulunan öğeleri doğru zamanda satmak olacak. Bu duruma örnek vermek gerekirse artık mevcut olmayan, belki sadece sizde olan bir öğeyi sabırlı olursanız eski fiyatının daha da üstüne satabilirsiniz. Özellikle de bazı özel kartların ve düşen nadir eşyaların koleksiyoncuları vardır. Sizde bu şekilde kıymeyli bir öğe varsa bunun koleksiyoncularına oldukça yüksek bir fiyata satabilirsiniz. Çünkü bazı koleksiyoncular kartları toplarak rozet elde etmeye çalışırlar.

Trading kartları saklayın

Oyun oynadıkça elde edeceğini diğer öğeler ise trading kartlar ve takas kartlarıdır. Genel olarak verilen bu kartların değeri ise oldukça düşüktür. Fakat düzenli oynama sonucunda daha yüksek değere sahip kartlara da sahip olabilirsiniz. Trading kartlarına ve takas kartlarına sahip olmak için uygulanacak net bir strateji yoktur. Şöyle ki genel olarak oyunun ilk 15 dakikasında bir kart, oyunun ikinci saatinde ise bir kart daha kazanırsınız. Fakat yine de kendinizi oyunun gidişatına kaptırarak ve eğlenerek farkında olmadan fazla kart toplamanız mümkündür. 

Ön siparişleri takip edin

Bazen oyun geliştiricileri Steam üzerinden bazı erken sipariş öğeleri ya da erken erişim kasaları sunabiliyorlar. Bu gibi durumlarda eğer ön siparişte olan öğe Steam mağazasında satılabiliyorsa erkenden bunları alarak daha sonra büyük bir kar elde edebilirsiniz. Sadece bir kaç dolara satın alabileceğiniz bu erken satış öğeleri, oyunlar ya da erken erişim kasalarının değeri daha sonra yüzlerce dolara kadar çıkabilir. 

En çok eşya düşen oyunları takip edin

Steam platformunda en çok eşya düşen oyunları "Oyunlara göre göz at" alanı üzerinden bulabilir ve bu mağazadan şaşırtıcı eşyalarla karşılaşabilirsiniz. Burada yer alan eşyaları düzenli olarak takip etmek son derece önemlidir. Çünkü sayıları oldukça fazladır. 

Bir oyun geliştirin ve Steam üzerinden dağıtın

Steam platformunda esas gerçek para kazanmanın esas yolu oyun geliştirmek ve bu oyunu da Steam üzerinden dağıtmaktır. Bunun içinse farklı oyun geliştiricileri ile iletişime geçebilir ya da kendi oyununuzu Steam Direct üzerinden dağıtarak oyun satım ücretleri veya oyun içi satın alımlar üzerinden gerçek para kazanabilirsiniz. 

 


Microsoft Platon Güvenlik sistemini duyurduMicrosoft Platon Güvenlik sistemini duyurdu
Steam'de 20 TL altı olan haftanın en iyi oyunlarıSteam'de 20 TL altı olan haftanın en iyi oyunları
Mozilla Firefox Adobe Flash desteğine son veriyorMozilla Firefox Adobe Flash desteğine son veriyor

PAYLAŞ